Поділитись:

Стічні води як джерело прибутку

Вівторок, 23 листопада 2021, 05:24
Стічні води як джерело прибутку

Дослідження, проведене Тихоокеанською північно-західною національною лабораторією, виявило, що спец установи для відновлення ресурсів стічних вод можуть отримувати прибуток шляхом перетворення мулу в біопаливо, а також значно знизити витрати на утилізацію.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Дослідники використали розроблені технології перетворення біосировини для аналізу понад 15 000 установок для відновлення ресурсів стічних вод по всій країні. Проте в їх роботі виникли деякі перешкоди, зокрема застаріла інфраструктура та обладнання, а також нові нормативні вимоги та зростання вартості операцій. При дослідженні було проаналізовано капітальні та експлуатаційні витрати, прибуток та уникнення утилізації, пов’язаний із сушінням та захороненням (або спалюванням) осаду стічних вод.

Результати показали, що установи з потоком стічних вод лише 5 мільйонів галонів на день можуть мати економічну вигоду від використання HTL. Вони могли б переробляти 79% необробленого мулу в Сполучених Штатах щороку, виробляючи майже 1 мільярд галонів біосировини, створюючи нове джерело доходу.

У порівнянні з більш поширеним процесом очищення, анаеробним зброджуванням для виробництва біогазу, дослідники виявили, що перетворення необробленого мулу на біопаливо за допомогою HTL може знизити витрати на утилізацію твердих біоресурсів на 1,4 мільярда доларів на рік і збільшити  повне відновлення енергії на 188%. Зараз проводяться досліди для визначення потенційної синергії між HTL та анаеробним переробленням.

Нагадаємо, що дослідники Лабораторії органічної електроніки провели дослід, в ході якого було виявлено, що поливаючи квасолю спеціальним розчином, який містить сполуки олігомерів, коріння рослини стають електропровідними та можуть зберігати енергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів