Поділитись:

Волинського податківця-хабарника суд залишив на посаді

Четвер, 20 жовтня 2016, 13:53

Вищий адміністративний суд України залишив у силі рішення львівських адмінсудів, якими заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Руслана Вандьо, якого разом із підлеглим ще в лютому 2015-го затримали "на гарячому" під час отримання хабара розміром у 400 тисяч гривень, поновили на посаді.

Про це йдеться в ухвалі Вищого адмінсуду України від 13 жовтня 2016 року, – пише Четверта влада.

Нагадаємо: заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області Руслана Вандьо разом із його підлеглим – начальником управління податкового і митного аудиту Віктором Палюховичем –затримали під час отримання 400 тисяч гривень хабара ще у лютому 2015-го року. Вони вимагали гроші за невідображення у акті перевірки одного з підприємств порушень податкового законодавства та недонарахування податків на суму майже 3 мільйони 500 тисяч гривень. Після цього високопосадовця відсторонили від роботи на час службового розслідування, а в травні 2015-го за його результатами чоловіка звільнили. Цікаво, що самого Руслана Вандьо під варту не взяли. За нього внесли заставу розміром у 365 тисяч гривень.

Після звільнення Вандьо почав судову тяганину із податковою. Спочатку звернувся до Львівського окружного адміністративного суду. У листопаді минулого року Феміда частково задовольнила його позов: суд вирішив, що звільнили посадовця безпідставно, поновив його на посаді та ще й зобов`язав стягнути на його користь майже 20 тисяч гривень середнього заробітку за безробітний період.

Податкова оскаржила таку постанову до Львівського апеляційного адміністративного суду, однакапеляційна інстанція відмовила в задоволенні скарги податківців. Тож вони подали касаційну скаргу, а тим часом рішення попередніх інстанцій вступили в силу і з 27 квітня цього року Руслан Вандьо був офіційно поновлений на посаді заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області.

Вищий адміністративний суд підтвердив твердження судів першої та апеляційної інстанції.

"Касаційні скарги Державної фіскальної служби України і Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області відхилити, а постанову Львівського окружного адміністративного суду від 09 листопада 2015 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2016 року залишити без змін. Ухвала набирає законної сили через п`ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі, та оскарженню не підлягає", – йдеться в ухвалі Вищого адмінсуду.

Тим часом, кримінальне провадження стосовно Руслана Вандьо і його підлеглого вже майже півтора року перебуває в суді. Ще в червні минулого року прес-служба СБУ повідомила, що справу направлено до суду. Після цього півроку про справу податківців нічого не було чути. І лише наприкінці минулого року у Луцькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи. Остаточного рішення суд досі не виніс.

Разом з тим, нещодавно у ЗМІ писали, що матір Руслана Вандьо у січні цього року стала власницею авто "Land Rover Range Rover Sport" 2014 року випуску, яке вартує близько 2 мільйонів гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
25 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024