Поділитись:

Де на Волині можна буде використати «тисячу Зеленського» (відео)

Четвер, 09 грудня 2021, 12:53
Де на Волині можна буде використати «тисячу Зеленського» (відео)

Перелік закладів, де на Волині можна буде використати кошти, виділені програмою «єПідтримка», буде опублікований на всіх можливих ресурсах. 

Про це під час брифінгу у четвер, 9 грудня, говорив заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Ткачук.

«Ми будемо намагатися робити так, щоб була доступна інформація на сайтах відповідних підприємств-учасників програми. Будемо просити розміщувати інформацію в мережі інтернет чи, наприклад, на касах закладів для того, аби люди могли отримати якомога ширшу інформацію», – зазначив посадовець.

Він наголосив на тому, що це - спільне завдання органів виконавчої влади та підприємств і організацій. 

Де на Волині можна буде використати «тисячу Зеленського» (відео)

«До речі, це підприємства і організації різних форм власності – державні та приватні організації, фізичні особи-підприємці. На рівні обласної державної адміністрації ми будемо проводити зустрічі, аби визначити коло тих підприємств, яким буде надана допомога. Вона буде ідентифікуватися через так звані MSIS-коди.

Що це за коди? Багато українців зараз користуються різними програмами лояльності банків і кешбеками. Тобто при придбанні певних товарів і послуг у певних категоріях бізнесу чи підприємств нараховуються додаткові так звані призові кошти чи знижки. Ці додаткові знижки, як правило, надаються на підставі тих спеціальних кодів, які підприємства отримують, коли встановлюють в себе термінали або іншим чином підключаються до цієї системи», – пояснив Андрій Ткачук. 

Він наголосив на тому, що бізнес, який постраждав під час карантинних обмежень і недоотримав доходів, потребує підтримки українців.

«Ми дуже сподіваємося, що населення України хвилює не тільки хліб насущний, але цікавить і духовна складова, тому ми будемо просити громадян області долучитися до цієї програми через покупку відповідних квитків, оплату відповідних послуг у різних закладах, які реально постраждали. Особливо це заклади культури і розважального напрямку, які є державної форми власності і знаходяться на державному фінансуванні. Тому ми просимо йти у філармонії, театри, спланувати поїздки. Хотілося б, аби наші українці були справжніми патріотами», – зазначив Андрій Ткачук.

Нагадаємо, 8 грудня Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону про держбюджет-2021, яким виділяється 8 мільярдів гривень на надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів