Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Четвер, 09 грудня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за четвер, 9 грудня.

Про мунварту і сараї

Сьогодні співробітники департаменту муніципальної варти Луцької міськради демонтували старі дерев'яні господарські споруди на вулиці Галшки Гулевичівни, 7. Сараї були встановлені без відповідних дозвільних документів, деякі з них були майже повністю зруйновані. 

Демонтажні роботи відбулися згідно з рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 20 січня 2021 №22-10 «Про демонтаж конструкцій на вул. Галшки Гулевичівни, 7».

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Про суд проти Луцькради

Скандальний ексзаступник міського голови Луцька Костянтин Петрочук виграв суд проти Луцької міської ради. Восьмий апеляційний адміністративний суд присудив виплатити колишньому посадовцю понад 338 тисяч гривень.

У рішенні йдеться, що 9 червня 2021 року Костянтин Петрочук звернувся із позовом до Луцької міської ради, у якому просив стягнути з міського бюджету 360 тисяч гривень на свою користь. Відповідно до чинного законодавства, після звільнення з виборної посади особа має право на поновлення на попередньому місці роботи. В іншому випадку – має право вимагати виплату середньої заробітної плати за останні 6 місяців роботи на виборній посаді.

Як запевнила у коментарі ІА «Конкурент» начальниця юридичного департаменту Луцької міської ради Наталія Юрченко, Луцька міська рада буде просити суд касаційної інстанції призупинити виконання рішення суду апеляційної інстанції до ухвалення остаточного рішення.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Про «тисячу Зеленського»

Перелік закладів, де на Волині можна буде використати кошти, виділені програмою «єПідтримка», буде опублікований на всіх можливих ресурсах. 

Про це під час брифінгу у четвер, 9 грудня, говорив заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Ткачук.

«Ми будемо намагатися робити так, щоб була доступна інформація на сайтах відповідних підприємств-учасників програми. Будемо просити розміщувати інформацію в мережі інтернет чи, наприклад, на касах закладів для того, аби люди могли отримати якомога ширшу інформацію», – зазначив посадовець.

Він наголосив на тому, що це – спільне завдання органів виконавчої влади та підприємств і організацій. 

Чиновник зауважив, що бізнес, який постраждав під час карантинних обмежень і недоотримав доходів, потребує підтримки українців.

«Ми дуже сподіваємося, що населення України хвилює не тільки хліб насущний, але цікавить і духовна складова... Тому ми просимо йти у філармонії, театри, спланувати поїздки. Хотілося б, аби наші українці були справжніми патріотами», – зазначив, зокрема,  Андрій Ткачук.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Про збиту дитину

ДТП сталася у середу, 8 грудня, близько 14:00, на вулиці Володимирській у Луцьку: легковик Opel Vectra збив дитину на нерегульованому пішохідному переході. Внаслідок автопригоди 11-річна дівчина була травмована. Медики надали їй необхідну допомогу й відпустили додому.

За кермом «опеля» перебував 61-річний чоловік.

За фактом ДТП з потерпілою правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів