Поділитись:

Поліція Лондона запустила «адвент-календар» зі злочинцями

Середа, 15 грудня 2021, 02:31
Поліція Лондона запустила «адвент-календар» зі злочинцями

Поліція Лондона запустила у соціальних мережах «адвент-календар» із людьми, які перебувають у розшуку. Правоохоронці таким чином хочуть зацікавити громадськість повідомляти про злочинців, але ідея сподобалася не всім.

Про це повідомляє hromadske.ua.

Так, у Twitter лондонської поліції 13 грудня з'явилося оголошення про розшук підозрюваних під назвою «12 днів різдвяних злочинів».

Повідомлення про розшук людей у соцмережах правоохоронних органів не є чимось новим. Однак ця публікація виділяється на тлі звичайних фотографій підозрюваних.

Фото правопорушників, яких розшукують за тяжкі злочини (пограбування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень тощо) оформили у вигляді «адвент-календаря» – спеціального календаря для відстеження часу від певної дати до приходу Різдва, де на кожен день заготовлений подарунок чи листівка.

We are looking for 12 wanted suspects across London.

Can you help us find them? pic.twitter.com/SqlSmC9xO9

— Islington Police (@MPSIslington) December 14, 2021

У поліції Лондона розповіли, що ця акція є частиною заходу правоохоронців під назвою «Зимові ночі» для попередження та обмеження насильства у святковий період.

Правоохоронці вказують, що такі заходи дають свій результат. Зокрема, у 2021 році кількість насильницьких злочинів, зокрема вбивства, скоротилася на 7%, злочини з використанням холодної зброї – на 32%, з використанням вогнепальної – на 38%.

Однак, користувачі соцмереж обурилися такою акцією, зазначаючи про «непрофесіоналізм» та «нечутливість» правоохоронців: «Це найбільш недоречна та нечутлива річ, яку я коли-небудь бачив. Сподіваюся, що наступного року вони влаштують пасхальну тематику з пошуком яєць».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів