Поділитись:

Волинь забезпечена вакцинами, – МОЗ

Понеділок, 24 жовтня 2016, 12:18

Міністерство охорони здоров'я України розглянуло звернення депутатів Волинської обласної ради щодо забезпечення вакцинами населення Волинської області.

Про це повідомляється на сайті Волинської обласної ради.

У 2014 році з Державного бюджету України для закупівлі вакцин виділили 37,8% необхідних коштів, це не дало можливості закупити достатню кількість вакцин, які надійшли у 2015 році. Функції державних закупівель лікарських засобів та медичних препаратів з минулого року виконують міжнародні організації – Дитячий Фонд ООН (ЮШСЕФ) та Програма Розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Оксана Сивак зазначила, що на сьогодні для Волинської області закуплені вакцини проти кашлюку, дифтерії, правця: комбінована вакцина для профілактики кашлюку (ацелюлярна), дифтерії, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту (інактивована) (ПЕНТАКСИМ) – 16 350 доз; вакцина для профілактики кашлюку, дифтерії та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом (АКДП) – 45 750 доз; анатоксин або вакцина для профілактики дифтерії та правця (АДП) – 40 000 доз; анатоксин дифтерійно-правцевий зі зменшеною кількістю антигенів, яка може бути використана для профілактики дифтерії та правця у дорослих (АДП-м), – 33 120 доз.

Вакцину БЦЖ до Волинської області завезли у кількості 86 360 доз.

Також для Волинської області закупили 21 420 доз вакцини для профілактики гепатиту В "Еувакс В", 3 858 доз вакцини для профілактики гемофільної інфекції типу b, 89 630 доз вакцини проти поліомієліту (оральна).

"Всі вакцини, які надійшли до Волинської області, в подальшому розподіляються до закладів охорони здоров'я області, згідно з наказами Управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації. У випадку відсутності вакцин в окремих районах Волинської області інформацію щодо її наявності або причин відсутності можна отримати в Управлінні охорони здоров'я Волинської обласної адміністрації", – повідомила Оксана Сивак.

Надрукувати
мітки:
коментарів