Поділитись:

На Волині стартував виборчий процес

Понеділок, 24 жовтня 2016, 12:39
 На Волині стартував виборчий процес

Центральна виборча комісія прийняла рішення про призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у 8 об'єднанинх територіальних громадах у Волинській області на 11 та 18 грудня цього року.

Про це йдеться у відповідних постановах ЦВК. Тому представники Громадянської мережі ОПОРА розпочинають кампанію спостереження за першими виборами у Литовезькій, Поромівській, і Павлівській (Іваничівський район) Поворській і Дубівській (Ковельський район) Княгиненівській (Луцький район), Прилісненській (Мневицький район), та Заболоттівській (Ратнівський район) об'єднаних територіальних громадах у Волинській області, – інформує ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА ставить перед собою завдання не лише надати об'єктивну оцінку процесу підготовки та проведення перших виборів, а також запобігти вчиненню порушення виборчого законодавства.

Статус офіційного спостерігача дає ряд важелів. А саме: право присутності на засіданнях виборчої комісії та інших відкритих заходах, пов'язаних з виборчим процесом; право підпису на протоколах та отримання їх копії, що посилює контроль за достовірністю внесених даних; право на оскарження порушення виборчого законодавства до відповідних виборчих комісій або суду, що сприяє зупиненню протиправних дій та притягненню до відповідальності.

Під час виборчої кампанії у всіх ОТГ, де відбудуться вибори 11 та 18 грудня, будуть працювати довготермінові спостерігачі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ВІДМІНИЛИ ВИБОРИ: ЕКСПЕРТ ПІДОЗРЮЄ САБОТАЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів