Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 21 грудня

Вівторок, 21 грудня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 21 грудня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 21 грудня.

Про тролейбуси по 9 гривень

Тариф на проїзд у тролейбусі у Луцьку економічно не обгрунтований та не покриває всіх витрат «Луцького підприємства електротранспорту». Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації 20 грудня.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився у директора ЛПЕ Володимира Пуца, чи є наявний тариф економічно обгрунтованим і чи покриває він усі витрати підприємства.

Зі слів Володимира Пуца, тариф абсолютно не покриває витрат та не обгрунтований. Адже тарифи на електроенергію істотно зросли: з 2,95 до 5,2 гривні. Економічно обгрунтований тариф, за його словами, має складати приблизно 9-9,5 гривні. Однак, додає директор ЛПЕ, такий тариф наразі можливий лише у великих містах, на зразок Києва чи Одеси.

Про розшук волинянки

Правоохоронці встановлюють місцезнаходження Торчинюк Олени Леонідівни, 12.05.1991 року народження, жительки села Вільхівка Луцького району.

У суботу, 18 грудня, жінка повідомила рідним, що їде до Горохова, проте там не з’являлася. На зв’язок вона не виходить.

Правоохоронці встановили, що розшукувана замовила квиток до Києва і, ймовірно, нині перебуває там.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 21 грудня

Про вступ до ліцею

Не всі учні, які закінчують четвертий клас, зможуть продовжити навчання у ліцеях Луцька. Адже для того, щоб поступити на навчання до таких закладів, необхідно скласти вступний іспит.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 грудня.

Як зазначив головний освітянин Луцька Віталій Бондар, зарахування дітей до ліцею для здобуття базової середньої освіти (5-9 класи) здійснюватиметься на конкурсних засадах, якщо це не порушує право учнів, які здобули початкову освіту в цьому закладі, на продовження навчання в цьому ж ліцеї.

Конкурс відбувається лише за умови, коли кількість поданих заяв про зарахування перевищує загальну кількість вільних місць у відповідних класах.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів