Поділитись:

Програма співфінансування житла для бійців АТО розрахована на 3 роки, – Яковлев

Вівторок, 25 жовтня 2016, 14:09
Програма співфінансування житла для бійців АТО розрахована на 3 роки, – Яковлев

Загальний обсяг фінансування програми становить 96 мільйонів гривень.

Станом на 1 вересня на квартирному обліку перебуває 193 сім'ї учасників АТО. Про це розповів 25 жовтня перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев під час засідання "бюджетної" комісії.

Згідно з Програмою забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих) із міського бюджету хочуть виділити 25 % на співфінансування цієї програми, учасникам бойових дій пропонують фінансувати 50 % вартості житла, а ще 25 % –фінансування з інших джерел, не заборонених законодавством.

"Учасники бойових дій, які перебували в добровільних формуваннях, вони теж матимуть можливість взяти участь у програмі", – сказав Тарас Яковлев.

Він додав, що учасникам цієї програми пропонуватимуть відмовитись від отримання земельних ділянок у Луцьку. Втім, депутат Павло Данильчук запропонував видалити цей пункт, і його пропозицію підтримали.

Натомість депутат Олександр Кравченко зауважив, що варто внести в програму і тих учасників АТО, які підписали контракт зі Збройними силами України з 2014 року.

Депутат Григорій Пустовіт додав, що не варто виокремлювати певну групу військовослужбовців, а намагатись максимально враховувати всіх учасників АТО.

Тарас Яковлев зауважив, що прийняття програми допоможе у вирішенні питання щодо придбання квартир учасникам АТО. Зі змінами депутати врешті підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів