Поділитись:

10 гривень за годину: у Луцьку зросла кількість платних парковок та встановили новий тариф (відео)

Вівторок, 28 грудня 2021, 20:27
10 гривень за годину: у Луцьку зросла кількість платних парковок та встановили новий тариф (відео)

Платні парковки у Луцьку – міська влада вже кілька років поспіль привчає лучан до нових умов.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Головна ціль платних парковок – уникнути хаотичного паркування автомобілів, особливо в місцях найбільшого скупчення людей, таких, як центр міста, або ж – територія поблизу ринків. Ну і звісно, поповнення міської казни. Зокрема, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 28 грудня прийняли рішення про встановлення нових тарифів. Відтак, вартість 1 паркомісця на 1 годину відтепер вартуватиме 10 гривень.

Зауважимо, що незабаром кількість платних парковок в місті збільшиться. Вже з початку 2022 року комунальний паркінг облаштують на вулиці Глушець поряд із Центральним ринком, а також – на вулиці Кравчука, біля ринку «Формула». На думку керівника комунального підприємства «Автопарксервіс» 10 гривень за годину парковки – найкращий варіант ціни для лучан.

Лучанка Алла розповідає, що приїжджає до центрального ринку кілька разів на тиждень. І аби продукти свіжі купити, і у справах в центрі десь сходити. Тож жінка зізнається, що платна парковка влетить її родині у «копієчку». Інші ж власники автомобілів, яких вдалось зустріти на паркінгу вважають, що влада могла б знайти інший, більш альтернативний варіант для містян. Як приклад, 1 година парковки безплатна, а довше – за гроші. Такий метод пропонують на паркінгах багато торгових центрів. Однак водії зізнаються – «як буде так буде, бо ж місце для парковки тут дійсно зручне».

Тож з 1 лютого за місце на парковці біля Центрального ринку, та на вулиці Кравчука доведеться таки заплатити 10 гривень за годину. Згодом, платні парковки у Луцьку планують облаштувати біля Драмтеатру, на вулицях Винниченка, Степана Бандери, а також на проспекті Волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів