Поділитись:

Нардеп Ілля Кива виступив на російському телеканалі за об'єднання Росії та України (відео)

Середа, 29 грудня 2021, 17:49
Нардеп Ілля Кива виступив на російському телеканалі за об'єднання Росії та України (відео)

Народний депутат від «Опозиційної платформи за життя» Ілля Кива заявив, що Україна має бути частиною єдиної союзної держави з Росією.

Таку заяву Кива виголосив в ефірі російського пропагандистського політичного ток-шоу на телеканалі «Росія 1».

«Сьогодні, через 10 років, Росія почала диктувати умови та заявляти про свої права. Про права на ту територію, яка, як я вважаю, має перебувати в одному союзі. Нашому слов'янському союзі. Це чудова політична гра, яка заслуговує на повагу… Вісім років тому ви віддали Україну, але забрали Крим, а за вісім років ви прийшли за всім», – сказав Кива.

Пропагандистка Кремля Ольга Скабеєва вирішила уточнити, чи Кива, бува, не переїхав до Росії. На що нардеп уточнив, що говорить не про Росію, а про слов’янські народи, «які мають об’єднатися та протистояти Заходу».

«Сьогодні Україна справді колонізована. І сьогодні дії України це лише дії колонізаторів, які використовують її як заправку, як витратний матеріал, як ресурс. І сьогодні справді Росія може відіграти ключову роль у майбутньому моєї країни», – резюмував Кива.

Подібні заяви Киви можуть трактуватися як дії, спрямовані на повалення конституційного устрою (ст. 109 КК). Правоохоронці поки що не відреагували на слова нардепа. Щодо Киви вже порушили кримінальну справу, через те, що народний депутат вирішив привітати, за його словами, «великого правителя» Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів