Поділитись:

Які волинські дороги планують відремонтувати в 2017

Середа, 26 жовтня 2016, 09:47

На українські дороги в державному бюджеті запланували 14 мільярдів гривень. 35 % від цієї суми виділять на дороги місцевого значення і розподілять між регіонами, але буде умова співфінансування.

Про це на кущовій нараді щодо інфраструктурних проектів на виборчому окрузі № 20 розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

"Дорожній фонд буде створений. Я в цьому не сумніваюсь. Стратегічне рішення прийнято. 14 мільярдів гривень заплановано в державному бюджеті. 35 % від цієї суми буде виділено на дороги місцевого значення і розподілено між регіонами, але стоятиме умова співфінансування. Тому, коли ми плануємо бюджет на 2017 рік, потрібно закласти кошти на це – не менше ста десяти мільйонів гривень з обласного і місцевих бюджетів", – зазначив він.

Під час наради також розглянули стан справ із виконання інфраструктурних проектів у 2016 році. Деякі проекти ще тривають, але підрядники зобов'язались закінчити їх до 30 листопада цього року. Виокремили завдання щодо інфраструктурних проектів на 2017 рік.

"Залучити близько мільярда гривень фінансування з держбюджету і близько 110 млн грн з місцевих бюджетів на умовах співфінансування. Це і є перспективним планом області на 2017 рік", – наголосив Володимир Гунчик.

За кошти державного дорожнього фонду в наступному році планується здійснять капітальний ремонт дороги Луцьк-Володимир-Волинськ-Устилуг, тим більше що 13 км цієї дороги можна зробити завдяки трансприкордонному співробітництву Україна-Польща, а це – 3 млн євро. Також необхідно провести ремонтні роботи на відрізках дороги між Луцьком і Рівним, завершити ремонтні роботи на дорозі Ковель-Ягодин та Луцьк-Ковель та відремонтувати об'їздну дорогу навколо Луцька: з Львівського напрямку на Рівненський, і з Рівненського на Ковельський.

Надрукувати
мітки:
коментарів