Поділитись:

На Волині атовці та їх родини отримали більше 3 тисяч земельних ділянок

Середа, 26 жовтня 2016, 10:37
На Волині атовці та їх родини отримали більше 3 тисяч земельних ділянок

На Волині учасники АТО та члени родин загиблих військових отримали у власність 3 тисячі 179 земельних ділянок.

Про це йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

Станом на 19 жовтня 2016 року від учасників АТО та членів родин загиблих військових в антитерористичній операції надійшло 8 тис 37 заяв про виділення земельних ділянок. До органів місцевого самоврядування – 4 тис 895 заяв (60,9 % від усіх звернень). До головного управління Держгеокадастру в області надійшло 3 тис 142 заяви (39,1 %). Також прийняли 6 тис 86 рішень та наказів (75,7 %) на площу 2 тис 932 га про надання дозволу на розробку проектів землеустрою, з них органами місцевого самоврядування – 3 тис 169 рішень (64,7 %) та головним управлінням Держгеокадастру – 2 тис 917 (92,7 %), – повідомив начальник головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко,

Учасники АТО та члени родин загиблих отримали у власність 3 тис 179 земельних ділянок (52,9 % від наданих дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок) на площу 1 тис 369 га. З них органами місцевого самоврядування та районними державними адміністраціями – 1 тис 612 (50,9 %) та головним управлінням Держгеокадастру – 1 тис 567 (53,7 %).

Заяви розглядаються упродовж місяця, після чого дається дозвіл на розробку землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надається мотивована відмова у його наданні. Чинним законодавством передбачено, що підставою відмови в наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об'єкта законним вимогам. Окрім цього, не існує жодних юридичних причин, які б регламентували відтермінування у прийнятті рішення щодо відведення земельної ділянки.

"Сьогодні є закон, який зобов'язує органи державної влади, на вимогу громадян України, виділяти їм земельні ділянки, якщо нема ніяких обмежень, передбачених законодавством. Прошу дуже скрупульозно підходити до цих питань... Отримавши ділянки під егідою воїнів АТО, вони поступово перетворюються в комерційні проекти. І згодом самі ж воїни ніякого відношення до них не мають. Тому Держгеокадастр і місцеві органи влади повинні уважно працювали в цьому напрямку", – наголосив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів