Поділитись:

За запитом Росії: в Італії затримали українського режисера

Вівторок, 04 січня 2022, 01:24
За запитом Росії: в Італії затримали українського режисера

В Італії на запит Російської Федерації затримали українського театрального режисера Євгена Лавренчука.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише hromadske.ua.

За його словами, генеральне консульство України в Неаполі надає Лавренчуку консульську допомогу. Українцю надали послуги адвоката.

Суд у Неаполі обрав чоловіку запобіжний захід – утримання під вартою на період розгляду російського екстрадиційного запиту.

Нині консули та адвокат взаємодіють з італійськими правоохоронцями, аби з’ясувати причини затримання Євгена Лавренчука та захистити його законні інтереси.

31 грудня українця відвідав консул. Умови його тримання під вартою він оцінив як прийнятні, а стан здоров’я – задовільний.

«Консули підтримують зв’язок з адміністрацією пенітенціарного закладу та рідними та тримають справу на особливому контролі», – додав Ніколенко.

Згідно з інформацією у створеній у Facebook групі Free Eugene Lavrenchuk, Лавренчук з 17 грудня утримується в італійському СІЗО у зв‘язку із запитом Росії про його екстрадицію до РФ.

«За їх заявою, Євген, знаходячись на території Росії 8 років тому, нібито скоїв кримінальне порушення. Наразі італійська сторона вивчає запит, поданий з Росії. Деталі справи наразі не розголошуються, але відомо що Євгена звинувачують у фінансових порушеннях, які він начебто скоїв на території РФ», – йдеться у повідомленні на сторінці групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів