Поділитись:

Сезон заготівлі поповнив бюджет Волині на 13 мільйонів гривень

Середа, 26 жовтня 2016, 10:54
Сезон заготівлі поповнив бюджет Волині на 13 мільйонів гривень

Понад 12,9 мільйона гривень податкових платежів, які спрямовані до бюджетів всіх рівнів у 2016 році за підсумками сезону заготівлі на Волині, – рекордна для області сума.

За максимальної легалізації всього процесу заготівлі дарів лісу громади Волині щороку можуть отримувати значну частку додаткових надходжень, –констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

"Ми очікували, що цього року до бюджетів буде спрямовано значно більше коштів за підсумками ягідно-грибного сезону, оскільки сподівалися на певний ефект від заходів у напрямку забезпечення прозорості і легальності процесу заготівлі дикоростучої лісової продукції. Як бачимо, завдяки скоординованим діям усіх структур контрою на виконання розпоряджень виконавчої влади області, бюджети отримали більш як удвічі більше податків від заготівлі проти минулого року", – зазначила начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як повідомила керівник волинських фіскалів, протягом заготівельного сезону з доходів громадян, які здавали заготовлену чорницю та іншу продукцію суб'єктам заготівельного бізнесу цього року сплачено на 95,5 відсотка більше ПДФО – майже 9,6 мільйона гривень. Аналогічно зросли надходження єдиного податку.

Окрім того, до держбюджету сплачено 343 тисячі гривень військового збору. Надходження з ренти за спецвикористання лісових ресурсів зросли в 2,7 рази: місцеві громади додатково отримали понад 2,5 мільйона гривень цього платежу.

"В умовах децентралізації владних повноважень органи місцевого самоврядування повинні працювати над тим, щоб скористатися в інтересах громади всіма потенційними джерелами надходжень. Природні умови нашого краю дозволяють щороку залучати додаткові надходження саме в ягідно-грибний сезон та в період літнього відпочинку", – підсумувала Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів