Поділитись:

На Липинського у Луцьку загородили небезпечний прохід: чому люди протестують (фото)

Вівторок, 11 січня 2022, 16:40
На Липинського у Луцьку загородили небезпечний прохід: чому люди протестують (фото)

У Луцьку протестували мешканці 55-го мікрорайону. Річ у тім, що ОСББ Липинського, 1 обгородило територію навколо свого будинку, встановило паркан із хвірткою та з попередженням «Небезпечна зона», і таким чином перекрило популярний прохід. Мотивація – убезпечити людей від падіння снігу і бурульок зі скісного даху. Люди обурені, мовляв, самі можуть обійти небезпечну ділянку, і для цього нема потреби перекривати весь прохід. Натомість голова ОСББ каже, що не хоче нести відповідальності за чужі життя. 

Журналісти ВолиньPost повідомили, що заклик до протесту оприлюднила у фейсбуці одна з мешканок сусідніх будинків. Тож на місце зустрічі 11 січня прийшло чимало людей. Були також представники ЗМІ та правоохоронці. 

На Липинського у Луцьку загородили небезпечний прохід: чому люди протестують (фото) 

Місцева жителька, яка проживає у будинку на вулиці Липинського, 4 каже: прийшла, бо не розуміє таких дій, бо поруч з її багатоповерхівкою теж ходить чимало людей, але ж ніхто, мовляв, паркани не ставить.

«От вчора тут хлопці молоді йшли… А як почнуть перестрибувати, покалічаться? До того ж, тут немає маршруток. Багато хто водить діток в школу… І навіщо міська рада ставила майданчик тоді? За проект ми всі голосували, а тепер діти туди не можуть потрапити. Апелюють про бурульки, які будуть падати з даху? Ну так можна відкрити ці сітки і ходити поки що далі від будинку. В чому проблема?» – зазначила пані Вікторія.

На Липинського у Луцьку загородили небезпечний прохід: чому люди протестують (фото) 

Натомість голова ОСББ Липинського, 1 Олена Завадська у коментарі журналістам сайту луцьких новин «Конкурент» стверджує: доступ до майданчика у всіх дітей є. Перегородили тільки стихійний прохід, який кілька років тому утворився на обмостці до їхнього будинку, і над яким загрозливо нависають бурульки і сніг зі скісного даху. 

«Прибудинкова територія приватизована ще з 2016 року. Але наша територія не загороджена. Ні дитячий майданчик, ні прибудинкова територія, ні заїзди не обгороджені. Обгороджений тільки небезпечний прохід. Своїми силами, помаленьку ми облаштовуємо обмостку нашого будинку. Замінюємо на бруківку старе бетонне покриття, яке протікало, і через талі дощові води підвали людей ставали сирими. По цій обмостці людям зручно пройти навпростець, але ніхто ніколи не думав про небезпеки. Ми й самі не думали, тому що ще 4 роки тому дороги не було, не було школи, і будинки були тільки на стадії будівництва. Там ніхто не проживав, і туди майже ніхто не ходив», – розповідає вона. 

Каже, що замислилися про небезпеки тільки після звернення муніципалів. Представники департаменту муніципальної варти Луцькради помітили, що з висоти 7 поверху постійно падає сніг, а просто над проходом небезпечно нависають бурульки.  

«Ми балансоутримувачі цієї небезпечної ділянки, і несемо відповідальність за всіх, хто там іде. А це життя і здоров'я людей. Ми зробили все можливе, щоб убезпечити людей, і закрили стихійний прохід по обмостці на цей період. Люди не звертають увагу на небезпеку, і йдуть просто по обмостці, над якою нависає сніг. А потім, якщо станеться якась біда, будуть шукати винного. Ми винними бути не хочемо», – каже Олена Завадська. 

Схожа ситуація із падінням талого снігу і бурульок біля шостого під'їзду цього будинку. Там, однак, аналогічно обмежити рух не вийде, тому ОСББ поставили просто обмежувачі руху з піддонів і сигнальної стрічки.

Жінка наголошує, що мешканці ОСББ на Липинського, 1, так само, як і решта, обходять загороджену небезпечну ділянку. Нововстановлену хвіртку відкриють вже навесні, коли погода покращиться і небезпека мине. 

На Липинського у Луцьку загородили небезпечний прохід: чому люди протестують (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024