Поділитись:

Приносять 70% виторгу: на яких фруктах та овочах найбільше заробляють супермаркети України

Середа, 12 січня 2022, 19:19
Приносять 70% виторгу: на яких фруктах та овочах найбільше заробляють супермаркети України

У провідних супермаркетах України продають до 300 позицій свіжої плодоовочевої продукції, проте 31% усього виторгу забезпечують лише три продукти – банани, помідори та мандарини.

Цікаво, що до 70% загального виторгу приносять тільки 10 товарів. Ідеться про яблука, капусту, картоплю, огірки, апельсини, цибулю і виноград.

Про це інформує OBOZREVATEL.

«Ми відібрали 20 основних продуктів за обсягами реалізації у вартісному та натуральному вираженні. По кожному з них склали баланс, враховуючи внутрішнє виробництво, імпорт, експорт, споживання, втрати тощо. Також ми оцінили, яка частина кожного продукту потрапляє на роздріб та частку в продажах», – каже експерт плодоовочевого ринку та міжнародний консультант ФАО Федір Рибалко.

Фахівець зазначив, що є величезна сезонність. Тобто влітку банан не може бути лідером плодоовочевої торгівлі в нашій країні, оскільки на ринку багато недорогої продукції, проте його питома вага у продажу залишається досить значною. Крім цього, якщо роздрібна ціна яблук у 2021-му становила 30 грн/кг, то, відповідно, зростала і частка товару в структурі продажу

Зазначено, що недооціненою, але дуже важливою категорією є томат. Якщо говорити про капусту, то за цією позицією є певний тренд: її продажі зростають шляхом збільшення асортименту та зростання споживання таких видів, як брюссельська, броколі, пекінська та цвітна, що перебувають у тренді здорового харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів