Поділитись:

Майже 3 тисячі: українські полярники підрахували кількість пінгвінів біля станції «Вернадський»

П'ятниця, 21 січня 2022, 05:23
Майже 3 тисячі: українські полярники підрахували кількість пінгвінів біля станції «Вернадський»

Поблизу української антарктичної станції «Академік Вернадський» загалом проживає 2909 дорослих пінгвінів та їхніх пташенят.

Про це, у День обізнаності про пінгвінів, повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«Днями біологи 26-ї Української антарктичної експедиції нарахували 2310 дорослих пінгвінів і 599 пташенят. Тобто в українських полярників нині майже 3 тисячі пінгвісусідів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають науковці, цього сезону розмноження пінгвінів відбувалося в непростих умовах.

«Насамперед акваторія була постійно забита кригою, що обмежувало доступ до їжі (нагадуємо, що ці птахи харчуються крилем). Свою роль відіграли й рекордні снігопади: хоч пінгвіни й пристосовані до цього, але все ж були засипані гнізда. Плюс традиційні напади хижаків. Тож наразі кількість малюків є меншою, ніж у попередні роки», – додають там.

Дослідники зауважили, що при цьому остаточні підсумки щодо «демографічної ситуації» поблизу станції можна буде зробити лише наприкінці сезону.

Полярники нагадали, що основним видом пінгвінів, які проживають на острові Галіндез, є субантарктичні пінгвіни, відомі також як пінгвіни Дженту. Окрім того, поблизу станції «Академік Вернадський» зустрічаються пінгвіни Аделі та антарктичний пінгвін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів