Поділитись:

4 способи відрізнити іPhone 13 та інші моделі від підробки

П'ятниця, 21 січня 2022, 19:55
4 способи відрізнити іPhone 13 та інші моделі від підробки

Смартфон Айфон 13 та інші, які було випущено Apple наприкінці минулого року, стали найбажанішими подарунками на свята. Гаджети американського бренду мають багато переваг, але й коштують недешево. Бажання зекономити на покупці смартфонів від Apple може призвести до того, що замість топового Айфон 13 Про Макс чи іншої моделі отримаєте підробку. Якщо ви збираєтесь порадувати себе або близьких гаджетами американського бренду, ознайомтесь зі способами, які дозволять відрізнити оригінал від копії. А щоб уникнути ризику натрапити на підробку, купуйте iPhone в перевірених мережах магазинів.

  1. Перевірити серійний номер

Щоб знайти серійний код, варто зайти в основний розділ налаштувань та обрати пункт «Про цей пристрій». Там і знайдете серійний номер.

Щоб перевірити код, треба зайти на офіційний сайт Apple та знайти розділ, призначений для перевірки серійного номера. Якщо Айфон оригінальний, то на екрані ви побачите всі його дані. В протилежному випадку з’явиться повідомлення про те, що введено некоректний номер.

  1. Візуальний огляд

Якщо маєте сумніви щодо оригінальності гаджету, треба уважно його оглянути, перевірити інструкції та коробку. Якими б уважними не були ті, хто збирає підробки, але навіть вони помиляються. Перевіряйте, чи немає ніде:

  • друкарських помилок;

  • ієрогліфів у словах.

На задній стороні не повинно бути нічого крім «iPhone, Designed by Apple in California, Assembled in China». Якщо щось додано або прибрано — перед вами підробка. Задня кришка не повинна легко зніматись, бо в оригіналі вона закріплена болтами.

У Айфонів не буває:

  • антен;
  • слотів під другу сімку, карту пам'яті або USB.

Всі оригінальні iPhone мають фірмовий порт Lightning.

  1. Перевірка за допомогою App Store

Можна перевірити оригінальність девайсу за допомогою App Store. Лише оригінальна продукція має доступ до нього. Всі інші будуть перенаправляти в Гугл Плей, який зроблено для Андроїда. Навіть якщо піктограма програми правильна, а відкривається Google Play, перед вами копія.

  1. Можливість синхронізації з іншими пристроями

Для перевірки знадобиться ноутбук із встановленим на ньому iTunes. Синхронізація з iPhone відбувається в додатку Finder.

Оригінальний Айфон програма розпізнає і синхронізується з ним. Якщо цього не станеться — перед вами підробка.

Знаючи ознаки оригінальності Айфонів, ви зможете розпізнати підробку. Щоб уникнути ризику переплатити за копію, купуйте сертифікований товар у перевірених магазинах.

Надрукувати
мітки:
коментарів