Поділитись:

На Волині зросла кількість інтернет-шахрайств

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 14:38
На Волині зросла кількість інтернет-шахрайств

Поліція попереджає волинян про випадки шахрайств під час купівлі товарів через інтернет.

27 жовтня ковельська поліція отримала матеріали щодо заяви жителя Полтавської області про те, що 17 жовтня невідома особа під приводом продажу мобільного телефону через один з інтернет-ресурсів заволоділа його грошима, – повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

Потерпілий переказав шахраю 1 тис. грн. Подібний випадок стався у Володимирі-Волинському, де зловмисник під приводом продажу дитячого одягу видурив у місцевої жительки 650 грн.

Поліція за фактами правопорушень вирішує питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре закликають громадянам бути обачними і не довіряти випадковим знайомим, які пропонують здійснити сумнівні покупки через мережу інтернет. Окрім цього, поліція звертає увагу на те, що часто шахраї телефонують до громадян і, назвавшись представниками банків, запитують персональні дані або паролі до банківських карток. Справжні співробітники банків володіють повною інформацією, яка необхідна для обслуговування клієнтів.

Надрукувати
мітки:
коментарів