Поділитись:

"Луцьктепло" може залишитись без газу

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 15:57
«Луцьктепло»  може залишитись без газу

ПАТ "Волиньгаз" знову вимагає, аби ДКП "Луцьктепло" погасило заборгованість за розподіл природного газу.

Про це йшлося у п'ятницю, 28 жовтня, під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, – повідомляє Район.Луцьк.

Член Правління ПАТ "Волиньгаз" Андрій Тимчишак зауважив, що, відповідно до договорів, борг у 14 мільйонів гривень уже мали погасити. Через борги на приватному підприємстві теж погіршилися умови, тому у "Волиньгазі" пропонують два варіанти вирішення цієї проблеми – підняття тарифів або ж допомога з міського бюджету. Але борги у будь-якому разі необхідно погасити найближчим часом грошовими коштами, а не пільгами і субсидіями.

Натомість директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна зауважила, що ситуація не є дуже критичною, тому вона не розуміє таку позицію "Волиньгазу". Крім того, директор наголосила, що їм неодноразово пропонували реструктуризувати борг, але представники підприємства не погоджувалися.

У ПАТ "Волиньгаз" цю відмову пояснюють тим, що, у разі реструктуризації боргу, відносини між підприємствами почнуться "з чистого аркуша". Щоб прийняти таке рішення, треба бути певними у тому, що кошти надходитимуть вчасно, але у приватному підприємстві уже не довіряють представникам "Луцьктепла".

Втім, після погашення боргу представники "Волиньгазу" готові обговорити нові умови співпраці, зокрема і можливу оплату за розподіл природного газу до 20 % пільгами і субсидіями.

Тож члени комісії порадили сторонам домовитися впродовж двох тижнів про можливості погашення і реструктуризації боргу.

Надрукувати
мітки:
коментарів