Поділитись:

У Луцьку говорили, як молоді стати ближчою до світової спільноти

Субота, 29 жовтня 2016, 17:50

Мобільність молоді, можливість подорожувати світом, реалізація спільних міжнародних ініціатив – саме ці теми вирішили обговорити під час IV Молодіжного міжнародного форуму у Луцьку.

Розпочався захід у п'ятницю, 28 жовтня, а завершиться у неділю, 30 жовтня, – передає Громадське.Волинь.

"Тільки 5% українців відвідують інші країни з метою туризму, пізнати інші країни. Я вважаю, що це дуже малий відсоток і він явно не сприяє інтеграції у світову спільноту. Адже Україну знають тільки по 5% представників нашої держави. Сьогодні, на нашому Молодіжному форумі, ми будемо говорити і генерувати проекти, щоб розказати про Україну світові", – зазначив співорганізатор заходу, голова СГО "Молодіжна платформа" Захар Ткачук.

Форум складається з трьох основних частин. Перша – виступи запрошених експертів, щодо подорожей та міжнародної молодіжної співпраці. Друга – обговорення ідей у форматі "світового кафе", які можуть підтримати, започаткувати співробітництво серед молоді. Третя частина – мультикультурна вечірка з презентацією кухні, звичаїв тих країн, представники яких відвідали цей захід (Україна, США, Молдова, Білорусі, країни ЄС та інші).

Також під час форуму відбудеться обговорення розвитку мережі молодіжних центрів в Україні. Організатори заходу зазначають, що не потрібно сприймати цьогорічний форум, як такий, який мотивує молодь виїхати за кордон в пошуках кращого життя.

Навпаки, міжнародні обміни та спільні проекти мають на меті показати цікаві ідеї, підходи в роботі, які важливо реалізовувати та використовувати в Україні.

Надрукувати
мітки:
коментарів