Поділитись:

"Нацистські кричалки – це ніж у спину", – ФК "Волинь" подасть позов проти "фанів"

Неділя, 30 жовтня 2016, 13:16

Луцький футбольний клуб "Волинь" звернеться до правоохоронних органів із позовом до ініціаторів нацистських скандувань, що були виголошені фанами під час матчу з "Дніпром".

Текст заяви, розміщений на офіційному сайті клубу, публікуємо без правок та змін:

"Рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України від 27 жовтня 2016 року стосовно нашого клубу запроваджено декілька санкцій. Їх ухвалено за неналежну поведінку частини вболівальників під час матчу Волині із Дніпром.

В отриманому рішенні клуб зобов'язали сплатити штраф у 50 тисяч гривень, а також закрили трибуни стадіону для вболівальників на два домашні поєдинки нашої команди.

Непристойна та неправомірна поведінка вболівальників, про яку йдеться, - це нацистські вигуки, які пролунали на останній хвилині матчу з "Дніпром" із сектору №17 стадіону "Авангард".

Наш футбольний клуб і більшість вболівальників "Волині" обурені нацистськими вигуками із сектору, який не тільки на словах, але й на ділі підтримує боротьбу України із новоявленим нацизмом, що триває у ці дні на Сході України. Така поведінка не тільки обурлива, але й вкрай незрозуміла. Адже нам здавалося, що останнім часом ФК "Волинь" і найпалкіші фанати команди знайшли порозуміння. Інакше й бути не може – у важкі часи для клубу фанати підставляють йому плече, а клуб підтримує своїх вболівальників. Відтак, нацистські кричалки, відповідальність за які їхнім поширювачам відома, ми розцінюємо як ніж у спину нашій співпраці.

Декілька десятків секунд, впродовж яких скандувалися неприйнятні гасла, дорого обійдуться не тільки клубу, команді, але й іншим вболівальникам, які прийшли б на "Авангард". Клуб змушений перепросити справжніх вболівальників за тимчасово закриті для них трибуни і запевнити, що докладатиме зусиль для унеможливлення подібних випадків. Зокрема ФК "Волинь" планує відповідно до законодавства України звернутися до правоохоронних органів з позовом до ініціаторів нацистських скандувань", – сказано в заяві.

Надрукувати
мітки:
коментарів