Поділитись:

Між Байденом та Зеленським наростає напруженість через імовірність нападу Росії

Субота, 29 січня 2022, 19:45
Між Байденом та Зеленським наростає напруженість через імовірність нападу Росії

Між адміністрацією президента США Джо Байдена та керівництвом України наростає напруженість через розбіжності щодо ймовірності подальшого російського вторгнення.

Про це повідомляють CNN із посиланням на джерела в США та Україні та Politico з посиланням на Puck і NatSec Daily, пише «Українська правда».

«Джерела повідомили CNN, що між Зеленським та офіційними особами адміністрації Байдена наростає напруженість на тлі розбіжностей з приводу того, як інтерпретувати та публічно висвітлювати оцінки американської розвідки, в яких ідеться, що Росія може готувати великомасштабний напад на Україну», – йдеться у повідомленні.

За даними видання, Україну непокоїть, що її використовують як пішака в геополітичній драмі між Сполученими Штатами та Росією.

Попри те, що Білий дім прагне надати Києву максимальну підтримку, в тому числі коштом постачання військової техніки та нового фінансування, деякі офіційні особи приватно кажуть, що уряд Зеленського зустрічає підтримку без особливої ​​подяки, йдеться у тексті.

«Києву було б набагато вигідніші активні стримуючі заходи, таких як негайні санкції проти «Північного потоку», ніж наполегливі усні попередження про неминучу війну протягом останніх кількох місяців, які не дають жодного стримування, а фактично ненавмисно негативно впливають на українську економіку», – сказав CNN радник Зеленського, маючи на увазі газопровід «Північний потік – 2».

Тим часом Байден та його радники були роздратовані публічним применшенням Зеленським загрози та погано завуальованими випадами на адресу президента США, і вважають, що публічні попередження та загрози на адресу Росії про серйозні наслідки є ключем до стримування.

«У нас є питання: чому ви починаєте сварку зі США?.. Чому ви зливаєте та спотворюєте інформацію, коли США – один із ваших єдиних справжніх друзів? І навіщо просити більше зброї, якщо ви кажете, що загроза не змінилася?», – сказав чиновник США, звертаючись до української сторони.

Politico з посиланням на два інші видання також повідомляє, що поведінка Зеленського дратує адміністрацію президента США.

«Згідно з трьома джерелами в адміністрації та на Капітолійському пагорбі, з якими я розмовляла за останні пару місяців, український президент то дратує, то обурює, то поводиться цілком контрпродуктивно», – пише Puck.

Цю думку також неодноразово чули журналісти NatSec Daily і дзвінок Байдена-Зеленського 27 січня не виправив ситуацію, зазначається у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів