Поділитись:

Як українців будуть штрафувати за несплату комуналки

Понеділок, 31 жовтня 2016, 08:57

Максимальний штраф може становити 100 % від суми заборгованості.

В Україні вже в наступному році має запрацювати Фонд енергоефективності, за рахунок якого сім'я зможе компенсувати до 50% витрат на утеплення свого житла. Як каже віце-прем'єр міністр Геннадій Зубко, для того щоб Фонд запрацював, до кінця цього року Рада повинна прийняти три важливі закони: "Про житлово-комунальні послуги", "Про енергоефективність будівель" і "Про комерційний облік", – пише "Сегодня".

У новій редакції закону "Про житлово-комунальні послуги" вводиться поняття "управитель" ОСББ, крім того, в документі є, як зазначає Олена Бабак, спірний момент – українців з боргами за комуналку планують зобов'язати платити пеню.

"У разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,1 відсотка за кожен день прострочення від суми боргу", – говориться в законопроекті. Так, за рік борг може збільшитися на 36,5%. Максимальна пеня не може становити більше 100% від суми боргу. Пеня нараховується після 20 числа кожного місяця. Так, якщо прострочити платіжку на 10 днів, доведеться заплатити всього на 1% більше.

Надрукувати
мітки:
коментарів