Поділитись:

Через компанії Коломойського вивели майже 8 мільярдів гривень

Понеділок, 31 жовтня 2016, 14:18
Через компанії Коломойського вивели майже 8 мільярдів гривень

Національне антикорупційне бюро України здійснює досудове розслідування виведення з ПАТ "Укрнафта" 7,74 млрд гривень компаніями, підконтрольними Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Детективи НАБУ встановили, що з березня по жовтень 2015 службові особи ТОВ "Галнафта", ТОВ "Гарант-УТН", ТОВ "Техтрейд Груп", ТОВ "ТД "Прикарпаттянафтотрейд", ТОВ "Котлас", діючи спільно з ПАТ "ТФПНК "Укртатнафта", ВАТ "НПК-Галичина", взяли участь в аукціонах з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, організованих і проведених ЗАТ "Українська міжбанківська валютна біржа".

Продавець зазначеного палива – ПОА "Укрнафта".

Переможцями торгів були визначені зазначені компанії, між ними був укладений договір купівлі-продажу нафти з ПАТ "Укрнафта". ПАТ "Укрнафта" продала нафту переможцям торгів на наступні суми: ТОВ "Галнафта" – 1,438 млрд гривень; ТОВ "Гарант-УТН" – на 1,455 млрд гривень; ОО "Техтрейд Груп" – на 1,184 млрд гривень; ТОВ "ТД "Прикарпаттянафтотрейд" – на 4,787 млрд гривень; ТОВ "Котлас" – на 3,038 млрд гривень.

Потім уклали додаткові угоди, згідно з умовами яких було відстрочено оплату за поставлену нафту. Це стало однією з передумов до виникнення штучно створеної заборгованості. Проте надалі посадові особи ТОВ так і не розрахувалися за поставлену нафту з ПАТ "Укрнафта".

Ревізія показала, що борг перед "Укрнафтою" становить 7,74 млрд гривень. Тож суд кваліфікував дії посадових осіб ТОВ як привласнення в особливо великих розмірах. Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ і надав тимчасовий доступ до документів у "Приватбанку" з можливістю їх вилучення, що стосуються ТОВ "Гарант-УТН". Також суд дозволив доступ до рахунків ТОВ "Котлас", ТОВ "Техтрейд Груп", а також документів, які знаходяться у володінні "Укртатнафти". Окремо в судових матеріалах звертається увага на те, що ТОВ "Гарант-УТН", ТОВ "Котлас" і ТОВ "Техтрейд Груп" мають "ознаки ризикованості, а саме: малий статутний фонд, невелика кількість працюючих осіб на підприємстві, а також на підприємствах відсутні амортизаційні витрати.

Нагадаємо: раніше суд відмовив НАБУ в перевірці діяльності "Укрнафти".

Надрукувати
мітки:
коментарів