Поділитись:

На Волині оновлять шкільні харчоблоки за 37 мільйонів гривень

Середа, 02 лютого 2022, 16:38
На Волині оновлять шкільні харчоблоки за 37 мільйонів гривень

У 2022 році на Волині на оновлення шкільних харчоблоків витратять 37 мільйонів гривень.

Про це повідомляє управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

У Міністерстві розвитку громад та територій розробили інформаційний посібник з будівництва харчових блоків у середніх загальноосвітніх школах.  Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти.

На оновлення харчоблоків у навчальних закладах Волині з держбюджету передбачено субвенцію в розмірі понад 37 мільйонів гривень.

«Підтримуємо реформу шкільного харчування, ініційовану першою леді Оленою Зеленською. Продовжуємо оновлювати та замінювати обладнання в їдальнях навчальних закладів області, – наголошує голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. – Наразі профільні управління ОДА готують перелік навчальних закладів, де у 2022 році буде модернізовано харчоблоки».

Для отримання фінансування громади мають підготувати якісні проєкти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації з забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбарʼєрності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів