Поділитись:

У центрі Києва трапилась масштабна стрілянина: затримали 14 осіб (відео)

Четвер, 03 лютого 2022, 01:26
У центрі Києва трапилась масштабна стрілянина: затримали 14 осіб (відео)

2 лютого у центрі Києва, на вулиці Володимирській, трапилась стрілянина. 14 осіб було затримано.

Про це пише «РБК-Україна»

Як розповіла речниця Шевченківського управління поліції Києва Ганна Зубрєва, у відділення спочатку доставили близько 10 осіб. Зараз на місці події працюють слідчі та спецпризначенці.

За даними Telegram-каналу «Київ Оперативний», стрілянина відбулася біля обмінного пункту валют. Поруч із цим місцем знаходиться головне управління Служби безпеки України.

На опублікованому відео видно, як чоловік з автоматом погрожує групі молодих людей. На задньому плані біля автомобіля темного кольору жінка підтримує чоловіка, який падає на землю.

Як додає «Громадське», за цією адресою в будівлі розташований пункт обміну валют, а також «Професійна асоціація корпоративного управління». На місце з черговим пікетом фінустанови прибули молодики з організації «Український стяг» та «Всесвітньо-броварське телебачення».

Там також була присутня охорона будівлі, з якою в них відбувся конфлікт зі стріляниною. Охороняти будівлю приїхала фірма «Венбест». Жодних коментарів від фінустанови та їхньої охорони отримати не вдалось.

Видання зазначає, що громадські організації нібито не згодні з фінансовою діяльністю обмінника, пов'язаною з обміном валют. Зокрема, за словами активістів, в установі нібито відбувається обмін криптовалют, який є незаконним в Україні.

В поліції Києва повідомили, що розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

«Попередньо з’ясовано, що між активістами та працівниками закладу виник конфлікт та бійка, у результаті чого двоє осіб доставлено у лікарню. Окрім того, під час інциденту учасники конфлікту здійснили декілька попереджувальних пострілів зі зброї. Внаслідок цього ніхто не постраждав», – уточнили правоохоронці.

Також зазначається, що 14 осіб було доставлено до районного управління поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів