Поділитись:

Україна домовляється з Apple про розкладки клавіатур з кримськотатарською мовою

П'ятниця, 04 лютого 2022, 05:16
Україна домовляється з Apple про розкладки клавіатур з кримськотатарською мовою

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій веде перемовини з українським офісом Apple, щоб додати кримськотатарську мову на основі латинської графіки до переліку клавіатур на iOS за замовчуванням.

Про таке розповіли у Мінреінтеграції у відповідь на запит «Укрінформу».

Там зазначили, що роблять це для популяризації кримськотатарської мови. Так, у 2022 році Мінреінтеграції розпочало комунікувати з українським офісом Apple щодо цього питання.

Також в уряді кажуть, що почали комунікувати з українським офісом Microsoft щодо актуалізації наявної кримськотатарської клавіатури відповідно до затвердженого Кабміном алфавіту кримськотатарської мови на основі латинської графіки.

У Мінреінтеграції кажуть, що загалом проєкт стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки, який готує міністерство, передбачає понад 40 заходів. Це зокрема створення Національної комісії з питань кримськотатарської мови; удосконалення словникової бази, розширення присутності кримськотатарської мови на міжнародних технологічних, освітніх і комунікаційних платформах тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів