Поділитись:

У Луцьку 2017 – Рік інформаційних технологій

Середа, 02 листопада 2016, 18:23
У Луцьку 2017  –  Рік інформаційних технологій

У Луцьку наступний 2017 рік буде оголошено Роком інформаційних технологій.

Про це стало відомо сьогодні, 2 листопада, під час конференції за участю першого заступника міського голови Тараса Яковлева, заступника міського голови Сергія Григоренка, засновника Асоціації "Луцький ІТ– кластер" Віктора Левандовського та предствників ІТ - бізнесу Луцька, – йдеться на сайті Луцької міської ради.

Минулого року у Луцьку було створено ІТ–кластер, у якому зараз активно працює 9 компаній. Кластер співпрацює із міською владою і сприяє розвитку сфери інформаційних технологій у Луцьку.

Сергій Григоренко зазначив, що ІТ-сфера – дуже перспективний напрямок розвитку, якому необхідно приділити більше уваги, адже за ним — успішне майбутнє. Саме тому за інціативою міського голови Миколи Романюка наступний 2017 рік буде оголошено Роком інформаційних технологій. "Міська влада готова всіляко сприяти діяльності ІТ–компаній та ровитку ІТ–бізнесу у Луцьку. Також ми можемо розглянути можливість співпраці у цій галузі з містами-партнерами, зокрема, з Варашем Рівненської області", – наголосив він.

Засновник Луцького ІТ–кластеру, керівник ІТ–компаній InternetDevels і Drudesk Віктор Левандовський розповів, що ІТ–галузь у Луцьку має великі перспективи, але її розвитку приділяється мало уваги. Та завдяки підтримці з боку Луцької міської ради вдалося чимало досягти. Серед основних заходів, що заплановані на наступний рік, — проведення просвітницьких конференцій і безкоштовних майстер-класів, випуск інформаційних матеріалів про потенціал міста з точки зору розвитку тут ІТ–бізнесу. Проте особливу увагу варто приділити саме проведенню профорієнтаційних уроків у школах для учнів 9 та 11 класів, аби популяризувати ІТ–напрямок серед молоді та юнацтва. У подальшому це дасть змогу зацікавити молодь вступати на відповідні напрямки підготовки у ВУЗах.

Загалом, Луцьк має усі шанси стати провідним центром ІТ–галузі та конкурувати з іншими містами Західної України. Щорічно у Луцьку випускають близько тисячі спеціалістів із технічними знаннями. Уже сьогодні у місті працює близько 6 тисяч спеціалістів.

Надрукувати
мітки:
коментарів