Поділитись:

Сільський голова розповів, чи вирішилась проблема з обмілінням Оконських джерел

Четвер, 03 листопада 2016, 16:00

Відповідна комісія Маневицької райради виїжджала, щоб вивчити причини обміління Оконських джерел.

Припущень щодо того, чому міліють Оконські джерела, є декілька. Про це Конкуренту 3 листопада розповів Оконський сільський голова Петро Ярута.

Він розповів, що був членом комісії райради, яка вивчала проблему обміління джерел. Тоді фактично в проміжку від початкових до останніх труб, де біжить вода, виявили ще одну забиту трубу, через яку потужно б'є вода. Тому зробили припущення, що саме вона може бути причиною того, що зникла вода з труби, якою постійно користуються селяни. Що ж до зв'язку обміління із посухою, то сільський голова каже, що були періоди декілька років тому, коли через спекотне літо рівень Оконських джерел знижувався. Проте не настільки помітно, як цьогоріч.

Втім селяни продовжують набирати воду із джерела через трубу, з якої брали й раніше. Однак нині вода з неї не біжить так потужно. Що ж до припущень місцевого населення про те, що обміління – результат безгосподарського ставлення до джерел працівників науково-виробничого центру "Форель", то Петро Ярута каже, що такі факти ніякого підтвердження не мають. Втім визнає, що працівники центру господарюють там "активно та агресивно".

"Однозначно стверджувати, що Оконським джерелам нічого не загрожує, не можна. Адже ми бачимо, що вони не такі, як були раніше, й до того ж суттєво зміліли. Є побоювання, що джерела можуть занепасти", – сказав Петро Ярута.

Оконський сільський голова додав, що до вирішення проблеми треба залучати екологів та інших людей з відповідною освітою, які зможуть розібратися в цьому питанні. Адже треба робити все можливе для збереження перлини Маневицького району.

Надрукувати
мітки:
коментарів