Поділитись:

Айфон 13: чому варто купити цей гаджет для роботи і розваг*

Понеділок, 21 лютого 2022, 12:00
Айфон 13: чому варто купити цей гаджет для роботи і розваг*

Сучасний світ технологій висуває свої вимоги і до смартфонів: зручність, дизайн, найвищий рівень безпеки, автономність, продуктивність, чітка та якісна графіка. Потрібен і найширший перелік можливостей, у тому числі для праці та розваг. Apple запевняє, що цим вимогам відповідає новий iPhone 13. Перш ніж купити айфон 13, з’ясуємо, на що здатен цей гаджет.

Зустрічаємо по одежі

У плані зовнішнього вигляду змін мало, але варто тільки взяти до рук смартфон і покористуватися ним годину, як усе стає на свої місця. Розташування роз’ємів та кнопок в порівнянні з 12 серією не змінилося, так само, як і матеріали для виготовлення: алюмінієва рамка, скляні панелі.

Розміри нового смартфону 146,7х71,5х7,65 мм, а вага – 174 грами. Він став трохи важчий та товщий, але ці зміни незначні і вони не вплинули на ергономіку пристрою. Можна стверджувати, що до айфону 13 серії не доведеться довго звикати. Ним зручно користуватись навіть однією рукою. Цей фактор важливо враховувати тим, хто використовує смартфон не тільки для зв’язку. Найпомітніші зміни – збільшений розмір блоку камер.

Що ховається всередині

Суттєвий апгрейд стався у «нутрощах» смартфону. Айфон 13 отримав:

  • Чіпсет A15 Bionic, який базується на 5-нанометровій технології, має майже 15 млн транзисторів. Процесор вирізняється швидкістю, збільшеною продуктивністю, енергоефективністю, здатністю виконувати навіть дуже ресурсомісткі задачі (наприклад, новітня функція обчислювальної фотографії).

  • 6-ядерне «серце», яке має 2 ядра продуктивності та 4 ефективності. Працює на 50% швидше, ніж в інших гаджетов, та є найшвидшим серед усіх iPhone.

  • Новий графічний процесор забезпечує більш природне зображення та реалістичні ефекти під час перегляду відео чи в іграх зі складною графікою.

  • 16-ядерна платформа Neural Engine вміє обробляти більш ніж 15,5 трильйонів команд за секунду. Завдяки системі швидко відбувається машинне навчання при обробці команд в інших додатках.

Йдемо далі: можливості екрану

Параметри екрану змін не зазнали. Перед покупцями вже знайомий 6,1-дюймовий дисплей Super Retina XDR з тим самим співвідношенням сторін 19,5:9. Смартфон видає зображення у роздільній здатності 2532х1170 пікселів зі щільністю 460 ppi, захист забезпечує стійке до пошкоджень скло Ceramic Shield.

Трохи змінилися параметри підсвітки:

  • Максимальний рівень залишився 1200 кд/м², але яскравість (у приміщенні) зросла з 625 до 800 ніт.

  • При використанні у темряві мінімальний рівень підсвітки 1,9 кд/м².

  • Сенсор підсвітки працює швидко і точно, є підтримка функції True Tone для автоадаптування кольорової температури.

Головна фішка

В останній час фото- та відеоможливості оцінюються користувачами за такими узагальненими факторами: зйомка вдень та вночі, зйомка об’єктів, які рухаються. Останні моделі смартфонів від відомих виробників галузі удень знімають однаково добре, вночі можна помітити невелику різницю в відтінках, залишкові шуми.

Багато користувачів відмічають, що новий iPhone 13 повернув їм бажання вийти на вулиці міста в пошуках цікавих облич, пейзажів та кадрів. Навіть в руках непрофесійного фотографа тринадцятий айфон робить вау-знімки та відео. Не потрібно розбиратись у світлочутливості, балансі білого, фокусній відстані. Достатньо лише взяти до рук апарат, навести на об’єкт та натиснути на кнопку.

Високу якість знімків та роликів забезпечують:

  • ширококутна 12 Мп камера, 26 мм f/1.6;

  • надширококутна 12 Мп камера, 13 мм f/2.4;

  • збільшена площа матриці (розмір пікселя 1,7 мкм) завдяки чому камера захоплює на 47% більше світла (у порівнянні з iPhone 12 Pro Max);

  • прогресивна система стабілізації на базі зміщення матриці, яка дозволяє знімати більш плавні відео та робити знімки з подовженою витримкою під час роботи з поганим освітленням.

Вишенька на торті

Айфон 13 отримав суттєвий додаток до автономності завдяки збільшеного акумулятора. Компанія змінила його ємність з 2815 до 3240 мА*год, що у тандемі з енергоефективним процесором подовжило час роботи пристрою на одному заряді. Згідно з тестами, під час найбільшого навантаження смартфон повністю розряджався через 8-8,5 годин, а у звичайному буденному режимі гаджет втрачав 60-65% заряду.

iPhone 13 – один з найпотужніших смартфонів від Apple та серед моделей від інших передових виробників. Гаджет однозначно адаптований під сучасного користувача. Його можна використовувати у різних цілях – від звичайних розмов до розваг, геймінгу, створення рекламного контенту для роботи.

Надрукувати
мітки:
коментарів