Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 23 лютого

Середа, 23 лютого 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 23 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за середу, 23 лютого.

Про Дуду і Науседу

Під час робочого візиту в Україну президент Литовської Республіки Гітанас Науседа та президент Республіки Польща Анджей Дуда снідали на автозаправній станції поблизу Рівного. Кортеж президентів завітав на станцію у селі Біла Криниця близько 8-ї ранку у середу, 23 лютого.

Президентські автомобілі супроводжували машини української поліції. Авто Дуди і Науседи заправили «до повного», після чого президенти і їх супроводжувачі взяли каву у приміщенні кафе АЗС.

Президенти сіли за окремим столиком, пили каву, снідали привезеними із собою харчами і жваво про щось говорили не менше як 15 хвилин. Персонал АЗС, упізнавши високих гостей, попросив дозволу сфотографуватися з ними. Ті з радістю погодилися сфотографуватися.

Раніше кортеж президента Польщі з декількох бусів та позашляховика помітили в Луцьку в районі проспекту Василя Мойсея.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 23 лютого

Про НС на Волині

Волинян закликали завжди носити з собою паспорти, адже в умовах надзвичайного стану поліція може здійснювати перевірку осіб та транспортних засобів. Про це під час брифінгу у середу, 23 лютого розповів голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко

За його словами, в умовах надзвичайного стану, який запровадять в Україні вже сьогодні та який попередньо діятиме 30 днів, правоохоронці ретельніше перевірятимуть транспортні засоби, які заїжджають на територію області та громадян. 

«Прошу волинян спокійно реагувати на перевірку документів. Носіть з собою паспорт або використовуйте «Дію». 30 днів – це не так багато», – сказав голова ОДА Юрій Погуляйко.

Очільник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко додав, що в умовах надзвичайного стану зупинка транспортного засобу та перевірка паспортів не є порушенням прав людини.

Про кордон з Білоруссю

Українсько-білоруський кордон на Волині продовжують укріплювати. Про це під час брифінгу у середу, 23 лютого розповів голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко

За його словами, щодня десятки кілометрів кордону облаштовують, аби захистити від можливого наступу з боку Білорусі

«Ми готові краще, ніж інші області. У нас все добре. Правоохоронні структури, прикордонники оглядали кордон. Кожного дня над цим працюємо. Техніка працює, встановлюються паркани, колючий дріт. Визначений кілометраж, який треба укріпити негайно. Все робиться. І ми перша область, яка все робить дуже якісно», – розповів Юрій Погуляйко.

Начальник 6-го Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський своєю чергою сказав, що прикордонники облаштовують 111 кілометрів українсько-білоруського кордону. Роблять загороджувальні паркани й інші фортифікаційні споруди, які перешкоджатимуть руху високопрохідної техніки, танків, бойових броньованих машин чи БТРів противника. Посилюватимуть кордон на всіх напрямках, але особливо біля магістральних доріг і пунктів пропуску, які ворог може використати для прориву.

Інші важливі та цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів