Поділитись:

Уряд схвалив Держбюджет-2017 з "мінімалкою" 3200 гривень

П'ятниця, 04 листопада 2016, 11:54
Уряд схвалив  Держбюджет-2017 з

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні схвалив проект держбюджету на 2017 рік та спрямував його на розгляд Верховної Ради у 2-ому читанні.

Прем'єр Володимир Гройсман назвав документ "абсолютно чесним", "збалансованим" і "реальним". За його словами, дефіцит проекту держкошторису лишився на рівні 3% ВВП, – повідомляє FINBALANCE.

Головна новація документу – підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня до 3200 грн.

Володимир Гройсман запевнив, що "жодної "зрівнялівки" не буде" і назвав підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн "реальним кроком боротьби з бідністю". Також уряд планує відв`язати від показника мінімальної зарплати будь-яке зростання зарплат для чиновників, суддів чи прокурорів.

Прем'єр зауважив, що уряд вперше запроваджує перший тарифний розряд у єдиній тарифній сітці на рівні 1600 грн. "Ми маємо абсолютно реальні розрахунки. Жодних непередбачуваних інфляційних процесів, жодних включень верстатів для того, щоб друкувати гроші, не буде. Це реальне підвищення заробітної плати. Інфляція буде лишатися у прогнозованих рамках так, як ми заклали у проекті бюджету на 2017 рік".

В проекті держбюджету збережене зростання зарплати освітян на 30%, лікарів – на 20%, забезпечено майже 6 млрд грн на придбання ліків для громадян, 5,5 млрд грн на підтримку фермерських господарств. До часу голосування уряд має намір спільно з народними депутатами знайти рішення і збільшити обсяг такої підтримки до 10 млрд грн.

Також уряд зберігає систему децентралізації, передбачає створення Фонду енергоефективності, планує виділити вдвічі більше ресурсів на масштабне будівництво доріг та видатки на сферу безпеки і оборони. Зокрема, уряд підтримує рішення щодо підвищення зарплати працівникам карного розшуку і слідчим Нацполіції.

Також в держбюджеті на 2017 рік передбачені кошти на запровадження механізму реімбурсації ліків та стимулювання створення центрів серцево-судинної хірургії у містах країни.

"Ми запроваджуємо реальний механізм реімбурсації [ліків], - зауважив Володимир Гройсман. - Компенсувати вартість ліків для людей, які хворіють гіпертонічною хворобою і також, у тому числі запровадити такі програми по захворюванню на цукровий діабет та астму". Уряд з 1 січня закладає таку програму у розмірі 500 млн грн..

Надрукувати
мітки:
коментарів