Поділитись:

Українці почали частіше купувати вживані автомобілі

П'ятниця, 04 листопада 2016, 17:58
Українці почали частіше купувати вживані автомобілі

Продажі старих машин в Україні зросли на 82 %.

За жовтень в Україні на первинному ринку було зареєстровано 11 тис 204 одиниці автотранспортних засобів. З них були в експлуатації – 4 272 шт, або 38 %, – повідомляє FINANCE.UA.

Загальний обсяг первинних реєстрацій легкових автомобілів в жовтні склав 9 167 шт, з яких 34 % (3 094 шт) припали на б/у авто, завезені в Україну. У порівнянні з показником жовтня минулого року первинний ринок секонд-хенду в цьому сегменті зріс на 82 %, а у порівнянні з вереснем цього року – на 13 %.

Зростання первинних реєстрацій вживаних легкових автомобілів обумовлений Законом України "Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів", яким встановлено нові, значно знижені ставки акцизного податку на імпортовані автомобілі, що були у використанні. Якщо в період січень-серпень частка "б/у" авто на ринку становила менше 10 %, то за вересень-жовтень ці автомобілі зайняли третину первинного ринку легкових автомобілів.

На первинному ринку комерційних автомобілів частка колишньої в експлуатації техніки в жовтні становила 62 %. У кількісному вираженні це 1 163 шт, що на 25 % більше, ніж в минулому місяці, і на 25 % менше, ніж у жовтні минулого року.

В автобусному сегменті загальна кількість первинних реєстрацій за жовтень становила 155 шт, з них 15 шт (10 %) – автобуси з пробігом. Ринок вживаних автобусів зменшився на 85 % щодо жовтня минулого року і продемонстрував зростання на 36 % щодо вересня цього року.

Серед вживаних легкових автомобілів марки-лідери в жовтні ті ж, що і місяцем раніше: Volkswagen (564 шт), Renault (545 шт), Skoda (340 шт).

Марка Renault зберегла першу позицію в комерційному сегменті (244 шт), а Mercedes-Benz – в автобусному (8 шт).

FINANCE.UA

Надрукувати
мітки:
коментарів