Поділитись:

Ворог має бути знищений. І навіть до сповіді йти не треба, – митрополит Михаїл

Понеділок, 28 лютого 2022, 17:10
Ворог має бути знищений. І навіть до сповіді йти не треба, – митрополит Михаїл

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл наголосив, що ворогів, які стріляють по домівках і мирних людях, треба знищувати. І це не гріх. 

Про це він заявив в ефірі 12 телеканалу. 

"Церква опирається на заповідь "Не вбий!". Якщо ми говоримо про "вбий", то це передбачає смерть якоїсь людини. І постає питання, що означає "не вбий". А як же любов до ближнього? А як же вороги, які наступають, які приходять до тебе в хату і хоче пограбувати та знищити твою сім'ю? Ти маєш підставляти йому ліву чи праву щоку? Одна із філософсько-богословських думок звучить так: ненавидьте ворогів Божих, боріться з ворогами Вітчизни, але любіть ворогів своїх", – сказав митрополит.

Владика зауважив: якщо говорити про любов до своїх ворогів, то це означає, що ти з кимось не в контакті, хтось тобі зробив недобре, то ти маєш любити цю людину, молитися за неї, бажаєш її перетворити на друга. Боротися з ворогами Вітчизни – це означає боротися і словом, і зброєю. Зброя передбачає знищення, тому, знищуючи ворогів Вітчизни, ти поступаєш благо. Вороги Божі – це не оначає лише вороги проти Бога, це люди, які порушують будь-які закони. 

"Якщо ворог стріляє по твоєму дому, по ближніх, то це вже ворог Божий. Він зазіхнув на життя людини. Він має бути знищений. І ніякого гріха в цьому нема, навіть до сповіді не треба йти", – розтлумачив владика. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів