Поділитись:

Коли райони Волині отримають решту шкільних автобусів?

Понеділок, 07 листопада 2016, 08:54
Коли райони Волині отримають решту шкільних автобусів?

4 листопада в ДП "Автоскладальний завод №1 "ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" вручили ключі від п'яти нових шкільних автобусів для шкіл Турійського, Горохівського, Локачинського, Володимир-Волинського та Любомльського районів.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Директор підприємства Микола Джула провів екскурсію територію заводу, розповів про технології виробництва, інновації та умови, в яких виробляється та комплектується транспорт.

Начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна розповіла, що нині в області чималий парк шкільний автобусів, який налічує 133 одиниці транспорту. Сьогодні в експлуатацію здано перші 5 автобусів, за словами Людмили Володимирівни, до кінці місяця очікується ще 9, а до кінця 2016 року всі 34. Проте, це лише початок, бо 2017 рік можна буде назвати "роком шкільного автобуса", – зауважила Людмила Плахотна, адже планується оновлення автобусного парку і з коштів Державного фонду регіонального розвитку.

"Загалом в області у цьому навчальному році організованого підвезення потребує більше 10 тис. учнів, з них: 66 % підвозиться шкільними автобусами, 22 % А рейсовими автобусами, згідно укладених угод, 12 % – найманим, орендованим транспортом", – пояснила вона.

Людмила Плахотна повідомила, що перші автобуси отримують саме ті райони, у яких процес оптимізації проведений найбільш ефективно.

Прикметно, що за результатами виграного підприємством тендеру на поставку шкільних автобусів перші із них відправилися саме у Волинську область.

Надрукувати
мітки:
коментарів