Поділитись:

Колони окупантів зайняли місто між Сумами і Охтиркою

Середа, 02 березня 2022, 04:41
Колони окупантів зайняли місто між Сумами і Охтиркою

Місто Тростянець, що розташоване між Сумами та Охтиркою, зайняли російські війська.

Про це повідомили журналісти в телеефірі об'єднаного українського мовника, голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький в Telegram

За даними журналістів, російські війська трьома колонами зайшли до Тростянця 1 березня і зайняли місто. Вони знесли танком ворота у Круглий двір (садиба-манеж, пам'ятка архітектури XVIII століття – ред.) і  розбили картинну галерею. 

У місті пошкоджено лінії електропередач і дороги. Також у Тростянці частково немає інтернету, не транслюється телебачення та радіо. 

Тростянець по факту зараз захоплений, тероборона бореться, але декілька колон важкої техніки зайшли у місто. Вони ж прикриваються цивільними. Поза межами міста по них працюють артилерія та «Байрактари», а зараз вони сховалися фактично за цивільним населенням. 

«Вони укріпилася в Тростянці, захоплюють підприємства, захопили Круглий двір – це така маленька фортеця. І зараз не дуже зрозуміло, як їх знищувати, бо тероборона озброєна легким стрілецьким озброєнням, інколи підсилена протитанковими засобами, коктейлями Молотова, але з важкою технікою вона впоратися не може», – каже кореспондент Андрій Крамченков.

За словами Живицького, росіяни ходять по хатах, дістають людей з підвалів і примушують їх сидіти на вулиці вночі, бо «бояться авіаударів, бояться роботи нашої артилерії».

Водночас голова ОВА з посиланням на голову Тростянецької громади Юрія Бову повідомив, що міська влада – працює навіть у таких умовах. Зокрема, людей забезпечують їжею, печуть хліб. І продовжує роботу територіальна оборона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів