Поділитись:

НАТО обговорить можливість закрити небо над Україною (оновлено)

П'ятниця, 04 березня 2022, 15:16
НАТО обговорить можливість закрити небо над Україною (оновлено)

НАТО обговорюватиме запровадження забороненої для польотів зони над Україною.  Переговори щодо цього почнуться вже сьогодні, 4 березня.

Про це повідомляє видання Onet.pl з посиланням на заяву міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануеля Альбареса.

Міністр закордонних справ Іспанії заявив, що НАТО обговорюватиме можливе запровадження забороненої для польотів зони над Україною. Обговорення має відбутися у п'ятницю під час саміту військового Альянсу під проводом США.

Пізніше стало відомо, що НАТО відмовилося від закриття неба над Україною.

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Про це згадували. Але союзники погодилися, що нам не потрібно, щоб літаки НАТО перебували в українському повітряному просторі, або щоб війська НАТО заходили на територію України», – сказав він.

На уточнюючі запитання українських журналістів, чи ще може Альянс переглянути позицію, генсек НАТО натякнув, що таке рішення неможливе.

«На нас відповідальність запобігти ескалації цієї війни і поширення її за межі України, тому що тоді ситуація стане ще більш небезпечною. Тому ми чітко сказали, що не будемо втручатися ні на суші, ні у повітряному просторі. Єдиний спосіб забезпечити безпольотну зону – відправити винищувачі НАТО у повітряний простір України, і забезпечувати безпольотну зону, збиваючи російські літаки. Якби ми це зробили, це може вилитися у повномасштабну війну у Європі, у яку будуть втягнуті ще більше країн і це спричинить ще більші страждання», – пояснив Єнс Столтенберг.

Він додав, що саме тому країни-члени НАТО здійснюють на Росію жорсткий тиск санкціями і надають допомогу Україні, але не хочуть напряму залучати свої сили.

Нагадаємо, що американський сенатор закликав «завалити» Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів