Поділитись:

Тотальна цензура в РФ: ще одне російське видання змусили видалити матеріали про війну в Україні

Субота, 05 березня 2022, 05:21
Тотальна цензура в РФ: ще одне російське видання змусили видалити матеріали про війну в Україні

Російське незалежне видання «Новая газета», яке відкрито називало напад РФ на Україну війною і вторгненням, на вимогу влади вирішило видалити матеріали про це зі свого сайту.

Про це пише видання, передає Українська правда.

У РФ набув чинності закон про покарання за так звані «фейки» про дії російських Збройних Сил.

Видання повідомило, що Генеральна прокуратура та Роскомнагляд вимагають від незалежних ЗМІ видаляти матеріали, в яких бойові дії на території України названі війною, агресією чи вторгненням. Інакше – гігантські штрафи та перспектива ліквідації ЗМІ.

«Новая газета» отримала 6 таких вимог від влади.

Редакція розглядала два варіанти своїх дій та просила читачів за них проголосувати:

  •     Продовжувати працювати в умовах військової цензури, виконуючи вимоги влади (93,9% голосів)
  •     Самим призупинити роботу редакції до закінчення "спецоперації" (6,1%).

«Військова цензура в Росії швидко перейшла в нову фазу: від загрози блокування та закриття видань (майже повністю реалізованої) перейшла до загрози кримінального переслідування як журналістів, так і громадян, які поширюють інформацію про бойові дії, відмінну від прес-релізів Міноборони. Немає сумнівів, що цю загрозу буде реалізовано. Ми не маємо права ризикувати свободою наших товаришів. Але ми не можемо ігнорувати і позиції вас, наших читачів, які однозначно висловилися за продовження роботи в умовах військової цензури. Тому ми видаляємо матеріали на цю тему з нашого сайту та із соціальних мереж», – прокоментувало видання.

Також там зазначили, що видання буде продовжувати розповідати про наслідки, з якими зіткнулася Росія: економічна криза, що розвивається, стрімке падіння рівня життя, проблеми з доступом до іноземних ліків і технологій, переслідування інакодумців, у тому числі за антивоєнні висловлювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів