Поділитись:

За гру тернопільських акторів у фільмі "Волинь" покарали весь театр

Вівторок, 08 листопада 2016, 14:15
За гру тернопільських акторів у фільмі «Волинь» покарали весь театр

У Тернополі "розбираються" з акторами, які зіграли у польському фільмі "Волинь".

У фільмі знялись п'ятеро акторів з України, четверо з них – актори Тернопільського драматичного театру. Відтак, у Тернопільській облраді створили робочу групу для з'ясування і юридичних, і моральних обставин участі цих акторів у стрічці. Про це написав у Facebook депутат облради Олександр Башта.

З його слів, акторів запросили на засідання групи, однак вони не з'явилися.

До того ж депутатський корпус Тернопільської обласної ради на пленарному засіданні прийняв рішення вiдклacти питaння фiнaнcyвaння aкaдeмiчнoї нaдбaвки акторам дpaмтeaтpy до з'ясування всіх обставин та остаточного висновку робочої групи.

Олександр Башта пояснив, що надбавку призупинили всьому колективу, бо облрада виділяє гроші на всю установу. Рішення щодо окремих акторів може приймати хіба що керівник театру, – припустив депутат.

Вдруге акторів запросили пояснити свою участь в антиукраїнському фільмі на засіданні групи 9 листопада.

У коментарі під дописом колишній художній керівник Волинського облмуздрамтеатру Петро Ластівка зазначив, що Тенопільський академічний український облдрамтеатр ім. Т. Шевченка з 1993 року існує незаконно.

"Суд, і це пам'ятають ті, кого було незаконно звільнено, своім рішення скасував наказ представника Президента в Тернопільській області про ліквідацію "Тернопільського обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка" і створення на його базі "Тернопільського обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка" і зобов'язав повернути закладу культури попередні статус і назву "музично-драматичний" та відновити всіх звільнених на роботі. Це рішення досі не виконано в частині назви та статусу театру. Отож, такого театру не існує, і фінансуватись він не має права", – написав Ластівка.

За гру тернопільських акторів у фільмі «Волинь» покарали весь театр

Надрукувати
мітки:
коментарів