Поділитись:

Фонд регіонального розвитку профінансує будівництво перинатального центру в Луцьку

Вівторок, 08 листопада 2016, 15:03
Фонд регіонального розвитку профінансує будівництво перинатального центру в Луцьку

Акушерсько-гінекологічний корпус у Луцьку можуть добудувати за кошти Фонду регіонального розвитку.

Про це йшлося під час наради в голови Волинської ОДА з питань реалізації інвестиційних проектів на 2016 рік, будівництва, ремонту, обслуговування та утримання доріг обласного значення 8 листопада, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Начальник управління капітального будівництва ОДА Лілія Павлова повідомила, що на об'єкти у Волинській області у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 91,5 млн гривень, з яких 45,7 млн надійшло на рахунки розпорядників коштів. Касові видатки становлять 35,8 млн гривень. Залишок коштів на рахунках розпорядників становить 9,9 млн.

В повному обсязі освоїли кошти на реконструкцію школи у селі Бубнів, майже 100% – на реконструкцію школи в Устилузі та частини приміщень будинку культури в селі Зимне.
Жодної гривні не освоїли під час реконструкції ДНЗ у селі Зоря Володимир-Волинського району та інтернату в селі Кримне Старовижівського району (де роботи виконані на 70%). Як стало відомо під час засідання, у селі Зоря зовнішні роботи повністю виконані, внутрішні виконані на 50%, просто наразі відсутні акти виконаних робіт.

На об'єктах, де здійснюють роботи за кошти фонду, загалом планують зекономити 10,072 млн гривень, зокрема, 8 млн заощадять на реконструкції школи у Шацьку, 1,602 млн – у Заболотті, 258 тисяч – на реконструкції школи Рівненської сільради Любомльского району.

Роботи на низці об'єктів виявилися дорожчими, ніж планувалося. Йдеться про село Старосілля Іваничівського району, де для вводу об'єкта в експлуатацію піднімали питання додаткового фінансування. Кошторисна документація з врахуванням необхідних видів робіт вже пройшла експертизу. Півтора мільйона додаткових коштів потрібно на роботи у селі Колодяжне, загалом з фонду на ці об'єкти потрібно буде додатково виділити 2,7 мільйона.

Зекономлені 7,372 млн гривень можна буде використати на відібрані регіональною комісією об'єкти. Відповідно до рейтингової оцінки, найнижчу оцінку отримали реконструкція районного будинку культури у Шацьку, реконструкція школи у Павловичах, придбання двох шкільних автобусів для Любомльського району, двох автобусів для Турійського та двох - для Шацького районів, будівництво акушерсько-гінекологічного корпусу у Луцьку (перинатальний центр). Отже, кошти можуть спрямувати на будівництво цього корпусу, а також розглянуть питання щодо придбання шкільних автобусів.

Будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у 2001 році. 2012 року роботи відновили, але у 2014 процес тимчасово зупинився. У грудні 2015 року ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536" виграв тендер на будівництво перинатального центру в Луцьку. Першочергова вартість робіт склала 56 мільйонів гривень. Наразі є майже все необхідне обладнання для центру. Частину його вже використовують в нинішньому неонатальному центрі.

Надрукувати
мітки:
коментарів