Поділитись:

У Луцьку відбудеться ХІІІ міжнародний фестиваль правового документального кіно

Вівторок, 08 листопада 2016, 19:35
У Луцьку відбудеться ХІІІ міжнародний фестиваль  правового документального кіно

На Волинь фестиваль примандрує вже увосьме.

Центральна тема цьогорічного фестивалю – "Крізь ілюзії".

"І народ України, й інші країни й народи сьогодні позбуваються багатьох ілюзій. Ми усвідомлюємо, що стабільність, мир, "братерська" дружба між державами, уявлення "світлого майбутнього" – це ілюзії, які ніколи не стануть реальністю, якщо бути пасивними спостерігачами. Розвіюється ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації. Перед українцями, своєю чергою, постало фундаментальне питання: чи не час владі й суспільству позбавитися ілюзії, що країну можна реформувати без змін базових відносин в економічній, соціальній та культурній сферах", – зазначають організатори.

Не випадково вже вкотре відкриття фестивалю в Луцьку відбудеться фільмами про Майдан. Цьогорічна "Енциклопедія Майдану" – це десять короткометражних історій про неочікувану громадянську активність.

"Герої цих фільмів – правозахисники, волонтери, військові медики, журналісти, блогери, прості люди, які змінили реальність. Їх участь у панельній дискусії на відкритті фестивалю – це можливість пригадати, відчути і почути голос і душу нескореного народу, для якого гідність і свобода – понад усе", – йдеться у повідомленні.

Під час фестивалю відбуватимуться відкриті вечори документального кіно у Книгарні "Є", панельна дискусія з питань гендерного насильства, майстер-клас із самооборони для жінок, мистецький вечір проекту "По живому", створений поетами і художниками з ВПО, та багато інших цікавих подій, у яких візьмуть участь режисерки, герої фільмів, місцеві та запрошені експерти й експерти.

Відкриття фестивалю відбудеться 28 листопада о 18:30 у Палаці культури міста Луцька.

Надрукувати
мітки:
коментарів