Поділитись:

ДжаВолина: як і чому з'явилася волинська катапульта для коктейлів Молотова

Понеділок, 07 березня 2022, 12:58
ДжаВолина: як і чому з'явилася волинська катапульта для коктейлів Молотова

Новина про те, що лучани створили катапульту для коктейлів Молотова, блискавично розлетілася українським інформаційним простором. 

«Цих людей не перемогти», – писали у коментарях десятки і сотні разів. Адже нація, здатна захищати себе так креативно, ніколи не програє війну. 

Журналісти сайту луцьких новин «Конкурент» поспілкувалися із автором «ДжаВолини» – місцевим підприємцем Павлом Цапюком

Лучанин каже, катапульта поки одна. За задумом, вона дозволяє тим, хто нею користується, кидати коктейлі Молотова на більші відстані. Наразі перша і єдина луцька «ДжаВолина» розібрана. 

«Ми зробили її, аби перевірити, чи гасне коктейль Молотова на швидкості. Виїхали вчора з хлопцями з блокпоста, щоб «побавитися». Влупили, і виявили, що гаснуть тільки галімі коктейлі, які зробили нашвидкуруч, і в яких нема ганчірки. Толкові коктейлі показують гарний результат», – просто підсумовує Павло. 

Павло ЦапюкПавло Цапюк
 

За його словами, це перший пілотний варіант катапульти, зроблений буквально за дві години. Для нього не робили навіть креслень. 

«Зараз купа людей телефонує, просить креслення. А їх нема. Бо я взяв трубки, кутики, з'єднав, резину додав – і воно працює. Зрозуміло, що ця модель не готова йти на озброєння, бо її робоча сила поки не більше, ніж 15 метрів. Але тепер ми знаємо, що катапультою можна запускати коктейлі», – пояснює він. 

Наразі катапульту розібрали, і хлопці-інженери допрацюють і вдосконалять її найближчим часом. Павло не проти, аби кожен охочий брав на озброєння цей механізм, якщо він допоможе українцям захистити свою землю. 

Як працює перша волинська катапульта для коктейлів Молотова, дивіться на відео. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів