Поділитись:

Луцького суддю, який їхав на червоне світло, таки покарали

Середа, 09 листопада 2016, 12:58

Суддю Луцького міськрайонного суду Андрія Сівчука, якого затримали запорушення правил дорожнього руху, оштрафували.

Про це йдеться у поставнові Локачинського районного суду від 4 листопада 2016 року.

Нагадаємо: під час руху вулицею Карпенка-Карого 1 вересня він проігнорував червоний сигнал світлофора на залізничному переїзді. Суддя кермував автомобілем "Мерседес Віто". Під час розмови з водієм патрульні відчули різкий запах алкоголю і запропонували судді пройти текст на "драгері". Той відмовився. Також він не захотів їхати в наркодиспансер на обслідування.

Андрій Сівчуку вдалося оскаржити постанову патрульних. Провадження закрили через недостатню кількість доказів і те, що інспектор поліції неправильно зупиняв транспортний засіб. Зокрема, йдеться у постанові, патрульний здійснив жест рукою, коли стояв позаду автомобіля.

Тепер Локачинський райсуд, розглянувши матеріали справи, які надійшли з Апеляційного суду Волинського області, постановив таки визнати винним Сівчука. Отож, судді доведеться сплатити штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 грн, крім того його позбавили права керувати транспортними засобами на один рік.

Штраф Сівчук повинен сплатити не пізніше як через 15 днів з дня одержання копії постанови. У порядку примусового виконання штраф стягнуть в подвійному розмірі в сумі 20 400 грн.

Також порушник сплатить на користь держави 275 грн судового збору.

Апеляційну скаргу можна подати до Апеляційного суду Волинської області через Локачинський районний суд упродовж 10 днів з дня винесення постанови.

Надрукувати
мітки:
коментарів