Поділитись:

"Нафтогаз" більше не транспортуватиме газ

Середа, 09 листопада 2016, 17:21

Уряд прийняв рішення про утворення нового оператора газотранспортної системи України – ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Про це повідомляє Урядовий портал.

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, який очолює Робочу групу з прискорення реформування НАК "Нафтогаз України", зазначив, що це рішення дає початок процесу анбандлінгу (відокремлення діяльності з транспортування природного газу від видобутку і постачання природного газу та електричної енергії) НАК "Нафтогаз України".

"Утворення нового незалежного оператора газотранспортної системи – це тільки перший крок у ліквідації монополії НАК "Нафтогазу", а також у проведенні анбандлінгу НАК "Нафтогаз", тобто відокремлення діяльності з транспортування та зберігання природного газу. Це є виконання наших зобов'язань перед європейським Енергетичним співтовариством, виконання умов Третього енергетичного пакета", – зауважив Віце-прем'єр-міністр.

Він наголосив, що попереду ще дуже багато роботи в рамках реформування НАК "Нафтогаз України", а також висловив впевненість у виконанні зобов'язань, які взяла на себе Україна у цій сфері.

"Я розумію, що це тільки перший крок, попереду ще досить велика і важка робота, але розпочинаючи досить ефективно і вдало, ми виконаємо ті зобов'язання, які принесуть користь, в першу чергу, народу України і безпосередньо компаніям, які працюють на ринку газу", – відзначив Володимир Кістіон.

Надрукувати
мітки:
коментарів