Поділитись:

МЗС провело "виховну бесіду" з ймовірним генконсулом Польщі в Луцьку

Четвер, 10 листопада 2016, 16:00

Міністерство закордонних справ України провело "виховну бесіду" з генконсулом Польщі у Львові та ймовірним консулом Польщі в Луцьку Вєславом Мазуром щодо його висловлювання про Степана Бандеру.

Про це у Facebook написав екс-міністр охорони здоров'я, народний депутат України Олег Мусій.

Як ідеться у відповіді МЗС на звернення депутата, Мазур висловив жаль щодо своїх висловлювань і запевнив, що подібна риторика не повториться, якими не були б його особисті переконання.

Міністерство буде слідкувати за його діями і заявами, щоб визначити, чи доцільно Мазура затверджувати генконсулом Польщі в Луцьку.

Мусій вимагав оголосити Вєслава Мазура персоною нон ґрата в Україні, однак МЗС у цьому відомило, "оскільки такі дії призвели би до ескалації в українсько-польськи відносинах та ймовірної аналогічної відповіді з польської сторони".

Нагадаємо: на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня Вєслав Мазур назвав Бандеру бандитом і сказав, що українці мало обізнані з історією.

"На жаль, так склалося, може навіть трохи недипломатично, що коли Президент Ющенко перед закінченням своєї кар'єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на питання журналіста, що я про це думаю, відповів відразу: як може бути бандит героєм? Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок", – зазначив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДЕПУТАТИ ЛУЦЬКРАДИ ПРОСИТИМУТЬ НЕ ПРИЗНАЧАТИ ВЕСЛАВА МАЗУРА ГЕНКОНСУЛОМ ПОЛЬЩІ

Надрукувати
мітки:
коментарів