Поділитись:

"Податкова зробила замовні рішення", – "БРСМ-Нафта" про "незаконну" перевірку АЗС

П'ятниця, 11 листопада 2016, 15:34

Податкова інспекція зробила замовні рішення щодо обшуків нафтобаз, АЗС та офісних приміщень компанії "БРСМ-Нафта" в Україні.

Про це у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент" розповів прес-секретар компанії "БРСМ-Нафта" Віталій Максимов.

Нагадаємо: 1 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про ухилення від сплати податків "БРСМ", а також про проведення обшуків на арешт майна компанії у 21 області.

Керівництво компанії вважає дії податкової інспекції незаконними, адже не лише була порушена процедура перевірки, а й не було проведеної фінансової перевірки, за якою б податківці могли визначити сплату чи несплату податків.

Зі слів Віталій Максимова, ухвала суду, за якою було проведено перевірку "БРСМ-Нафти" в Україні була видана однією суддею, тож, можливо, податкова інспеція обійшла таким чином автоматичну систему розподілу справ.

"Ухвала суду була виписана однією суддею – Хардіною Оксаною Петрівною – впродовж 23 діб. За 23 доби було видано приблизно 21 чи 22 дозволи на обшуки в різні дні. І все це робить один суддя! В Шевченківському суді 39 суддів, і є автоматична система розподілу справ. Ця система навіть за теорією вірогідності Енштейна не могла видати в різні дні рішення щодо одної компанії одному судді. Це теж викликає підозру, що податкова таким чином просто цинічно обійшла систему автоматичного розподілення справ і зробила собі замовні рішення", – наголосив прес-секретар компанії.

Щодо дозволів на перевірку, то вони теж були видані незаконно.

"Всі ці дозволи, ухвали на обшуки видані на одного слідчого, який мав би протягом наступного часу приїхати на всі ці об'єкти компанії та провести обшук. Він же видає доручення іншим співробітникам на обшуки у всій країні, які в один день дружно заходять на АЗК. Але такі доручення мають бути з конкретним прізвищем посадової особи (слідчого) з конкретною адресою АЗК чи нафтобази. Ці ж доручення були видані без прізвища слідчого та адреси. Тобто, їдьте хто хоче, куди хоче і перевіряйте, що хочете! Це теж свавілля!" – резюмував Максимов.

Надрукувати
мітки:
коментарів