Поділитись:

Жертвами війни в Україні стали вже понад сто дітей

Середа, 16 березня 2022, 14:50
Жертвами війни в Україні стали вже понад сто дітей

Від початку повномасштабної війни проти України російські окупаційні війська вбили вже понад сотню українських дітей.

Про це повідомила генпрокурорка України Ірина Венедіктова в спільному ефірі телеканалів 16 березня.

«За даними на сьогоднішній ранок,103 загиблих дитини. Фіксація злочинів відбувається 24/7. Ми запустили єдиний реєстр warcrimes.gov.ua, який будуть використовувати всі правоохоронні органи для національних судів, міжнародного суду. Мінюст буде використовувати цей ресурс для того, щоб судитися в Страсбурзькому суді. Наше МЗС буде використовувати, щоб судитися в суді в ООН», – зазначила Ірина Венедіктова.

Генеральна прокурорка закликала скористатися цим ресурсом, тому що він у нас захищений.

Заступник голови Патрульної поліції Олексій Білошицький наголосив, що путін та рашисти вбивають щодня щонайменше 5 наших дітей. За 20 днів війни вони відібрали життя у 103 дітей та скалічили понад 100. І ці дані неостаточні, адже в найгарячіших точках та на тимчасово окупованих територіях немає можливості оглядати місця обстрілів й завалів.

Окупанти не припиняють гатити ракетами по житлових будинках, садочках, школах дитячих лікарнях. Вони варварськи чинять блокаду, щоб наші діти помирали від зневоднення, голоду та без надання необхідної меддопомоги і ліків.

Представник поліції вкотре закликав світових лідерів – закрити небо над Україною.

Нагадаємо, що у Міністерстві внутрішніх справ підозрюють, що бойовики рамзана кадирова планували захопити дитячий будинок. На відео, яке опублікував лідер Чечні, він нібито в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 травня 2024
08:00
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024