Поділитись:

Завод «Мотор» – у зоні ризику: лучан просять переїхати в інші райони міста

П'ятниця, 18 березня 2022, 11:17
Завод «Мотор» – у зоні ризику: лучан просять переїхати в інші райони міста

фото ілюстративне

Лучан, які живуть у безпосередній близькості до заводу «Мотор», просять переїхати в інші райони міста.

Про це сказав Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зі слів Ігоря Поліщука, завод «Мотор» у Луцьку знаходиться у зоні ризику ворожої атаки.

«Ми не знаємо, буде чи не буде удар. Ми не знаємо, коли цей удар буде. Можливо, його і ніколи не буде, але сьогоднішні події поруч зі Львовом показують нам, що це може статися. Необхідно бути обережними, уважними і подбати про свою безпеку завчасно», – зазначив міський голова.

Жителів, які живуть у безпосередній близькості до заводу, зокрема це вулиця Ківерцівська від номеру 2а до номеру 30, вулиця Авіаторів і бічні вулиці, які йдуть від неї, а саме: вул. Ціолковського, Можайського, Кожедуба, Липовецька, Озерецька, Жуковського і Петрова), просять переїхати в більш безпечні райони. 

«За можливості без паніки, без якихось різких імпульсивних рухів переїдьте до ваших родичів, друзів, знайомих, колег, до тих людей, які готові надати вам своє житло, прихистити, для того, щоб ви були у безпеці», – зазначив Ігор Поліщук.

Ті, хто не може знайти альтернативу на найближчі дні для свого проживання, просять звертатися за номером телефону: 050 962 67 74.

«Це номер телефону секретаря Луцької міської ради Юрія Безпятка, депутата від вашого округу. Після 12:00 години сьогодні ви можете телефонувати. Він буде консультувати і сприятиме вашому поселенню в інших місцях для того, щоб були у безпеці. Ми знайдемо альтернативні шляхи для вашого розміщення на найближчий час», – повідомив мер.

Тих, хто не хоче переїжджати до родичів, не хоче переїжджати у запропоноване місце і буде залишатися проживати у себе, просять бути дуже обережними при спрацюванні сигналу тривоги системи оповіщення.

«Спускайтеся в укриття або інше приміщення, яке може слугувати укриттям або укрийтеся між двома несучими стінами вашого будинку, якщо у вас нема укриття і іншого приміщення, яке може слугувати укриттям. Сьогодні нам краще, скажемо, переборщити з питанням безпеки, аніж потім підраховувати жертви. Тому, будь ласка, звертаюся до вас максимально відповідально поставитися до цієї інформації, але без паніки і без зайвих імпульсивних рухів, які можуть вам нашкодити», – зауважив міський голова.

Нагадаємо: близько 6:30 у Львові почули вибухи. Вони лунали в південній частині міста, в районі аеропорту. Як повідомив міський голова Андрій Садовийкілька ракет вдарили по авіаремонтному заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів